Klart med chefstjänster

Igår vid ett extrainsatt möte i kommunstyrelsens arbetsutskott beslutades det om rekryteringen av nya kommunchef och ny barn- och utbildningschef.

Kjell-Åke Berglund blir ny kommunchef

Hjo kommuns nuvarande barn- och utbildningschef har fått tjänsten som ny kommunchef i Karlsborg. Han tillträder tjänsten 2016-02-08. Nuvarande kommunchef Thomas Johanssons förordnande som kommunchef upphör 2015-10-31. Fram tills att Kjell-Åke tillträder tjänsten kommer ekonomichef Anders Johansson att vara tillförordnad kommunchef.

Ny barn- och utbildningschef blir Kajsa Eriksson Larsson

Kajsa Eriksson Larsson kommer närmast från Trosa där hon idag jobbar som rektor för svenska för invandrare samt grundläggande vuxenutbildning. Kajsa tillträder tjänsten i Karlsborg 2016-01-18.

"Jätteskönt att vi nu är i mål"

Enligt information i lokaltidningen SLA 2015-10-15 menar kommunalrådet Peter Lindroth att "det känns jätteskönt att vi nu är i mål och jag tror att det här blir bra. Alla är eniga och även den centrala samverkansgruppen tillstyrkte detta".

Båda blir tillsvidareanställda

Till skillnad från tidigare anställningsform där förvaltnings- och kommunchef har haft ett tidsbegränsat förordnande kommer båda dessa tjänster att vara tillsvidaretjänster.