Grafiskt utseende

Bild på framsidan av den grafiska manualenKarlsborgs kommun har tagit fram en grafisk manual som i korta drag beskriver hur Karlsborgs kommunvapen och tillhörande grafiska element ska användas i olika former av kommunikation.

Kommunvapnet och logotypen

År 1980 registrerades det kommunvapen som sedan dess är den officiella symbolen för Karlsborgs kommun. Vapnet föreställer Götiska Valvet rakt framifrån med ett böljande vättervatten nedanför. Idag finns vapnet i tre utföranden där den ursprungliga går i blått och silver. De nyare varianterna är anpassade för bildskärm och datorutskrift och finns som blå/vit samt i ett svartvitt alternativ.

Idag sitter kommunvapnet ihop med texten "Karlsborgs kommun", vilka tillsammans bildar Karlsborgs logotyp. Till logotypen finns också ett grafiskt element i form av tre vågor i olika storlekar och nyanser av blått. Mer om logotypen, det grafiska elementet och färgerna kan du läsa i kommunens grafiska manual. Länk till den hittar du till höger.

Användning av kommunens logotyp

Kommunvapnet får användas när kommunen finns med som arrangör, samarbetspart eller liknande. Om du vill använda kommunvapnet i något sammanhang ska du ta kontakt med kommunens informatör för mer information. Vi har inte kommunvapnet tillgängligt för nedladdning på webbplatsen.

Skriv ut Dela länk Senast uppdaterad 2017-06-20

Kontakt

Kommunikationsstrateg KommunledningsförvaltningenKarin Stattin 0505-171 53Kontakt

Dokument