Feriepraktik 2021

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Med anledning av Coronasituationen har kommunhuset stängt för besök. Behöver du komma i kontakt med någon tjänsteperson i kommunhuset rekommenderas du att mejla eller ringa. Information om hur du enklast kommer i kontakt med oss hittar du på vår kontaktsida och den når du via länk högst upp på sidan.


Kommunhusets ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-14.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kontakter

Fyra glada barn

Under rådande omständigheter kring Coronaviruset har kommunen fått göra flera förändringar i sommarens feriepraktik. Vi ställer inte in. Vi ställer om och jobbar på att hitta lösningar för att erbjuda feriepraktikplats till er som sökt feriepraktik sommaren 2021.

Ansökan om feriepraktikplats till sommaren 2021 är nu stängd.

Vi har i år haft ansökningsrekord till feriepraktik samtidigt som flera verksamheter utifrån rådande omständigheter och restriktioner till följd av Corona inte kan ta emot feriepraktikanter i samma utsträckning som tidigare år. 

Platser och perioder har behövt justeras och vi har kompletterat med ytterligare nya platser. Alla som ansökt om feriepraktik har nu erbjudits plats och vi jobbar med att förmedla anställningsavtal och information till er inför feriepraktikens start. 

Information om perioder

Som feriepraktikant i Karlsborgs kommun arbetar du två eller tre veckor i någon av våra verksamheter. Arbetstiderna kan variera men du kommer få ett schema samtidigt i god tid innan din feriepraktik startar. 

Veckorna är uppdelade i 3 perioder:

  • Period 1 (14 juni - 2 juli) 
  • Period 2 (5 juli - 23 juli)
  • Period 1 Moliden (14 juni - 24 juni + utbildningsdag)
  • Period 2 Moliden (2-13 augusti + utbildningsdag)

OBS! Midsommarafton är ledig för alla.

Lön, inkomst och skatt

Lönen

Lönen är 55 kr/timmen exklusive semesterersättning. Lönen betalas ut den 27:e, månaden efter att du gjort din sista arbetsdag. För att lönen ska utbetalas behöver du ha fyllt i din timrapport och lämnat denna till ansvarig på din arbetsplats.

Din årsinkomst och skatt

Om du tjänar mindre än 20 135 kr kronor under hela 2021 ska du fylla i ett intyg från Skatteverket och bifoga när du återsänder ditt anställnigsavtal. Att fylla i blanketten innebär att Karlsborgs kommun inte kommer att dra någon skatt på det du tjänar under din feriepraktik.

Viktigt om arbetsförhållanden

  • Arbetstid – ungdomar får arbeta högst 8 timmar per dag och högst 40 timmar per vecka. 
  • Rast - minst 30 minuters sammanhängande rast efter fyra och en halv timmes arbete.
  • Ungdomar får ej arbeta söndagar, röda dagar eller helgdagar.
  • Ungdomar får inte arbeta mellan klockan 22:00-06:00.

Om du blir sjuk under din feriepraktik

Om du blir sjuk ringer du till jobbet och meddelar det.

Rätten till sjuklön gäller om den som jobbar har påbörjat anställningen och därefter varit anställd 14 kalenderdagar i följd. Det innebär att från och med dag 15 har man rätt till sjuklön om ovanstående villkor är uppfyllt. Du kan inte jobba in den tiden som du har varit sjuk.