Välkommen till nya karlsborg.se!

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Måndag-fredag: 7.30-16.30

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Måndag-fredag: 7.30-16.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kontakter

Karlsborgs kommuns nya webbplats visas i mobiltelefon

27 november 2017

Bygga, bo och miljö, Kultur och fritid, Trafik, vägar och resande, Kommun och politik, Vård, stöd och omsorg, Näringsliv och arbete, Utbildning och barnomsorg

Nu har vi lanserat den nya webbplatsen för Karlsborgs kommun. Den har fått en ny, modernare design och till viss del ny navigeringsstruktur. Stort fokus har legat på att göra den så välanpassad som möjligt för dig som använder mobila enheter såsom smart telefon eller surfplatta.

Projektet och utvecklingsarbetet har vi genomfört i samverkan med Hjo och Tibro kommuner. Arbetet med planering och utveckling av plattformen startade under våren 2016 . 

Det redaktionella arbetet tog fart nu i somras 2017 och fram till nu har vi arbetat intensivt med att uppdatera och lägga in allt innehåll.

Här i Karlsborg har ett antal redaktörer från förvaltningarna jobbat med struktur och innehåll och detta har skett i samarbete med chefer och andra nyckelpersoner i våra verksamheter. Informationen på den ”gamla” webben har förstås granskats, uppdaterats och kopierats över till nya.

Funktionalitet

Talsättning – på nya webben finns möjlighet att få innehållet uppläst. I den funktionen finns också möjlighet att ställa in anpassningar vad gäller textförstoring, läshastighet och färgtema.

RSS – Vi har skapat RSS-flöden av vår nyhetslista. Man kan på så vi ”prenumerera” på nyheterna med hjälp av en RSS-läsare.

Sökfunktionen – Förutom vår egen webbplats är sökfunktionen inställd så att den också letar information på de kommunalförbund som vi ingår i (MÖS, RÖS, AÖS m.fl.) samt på våra kommunala bolags sajter. Sökresultatet delas upp i flikarna webbsidor, kontakter, dokument och evenemang för att det ska bli enklare att hitta det man söker. 

Mobilanpassning – Hela webbplatsen är responsiv, det vill säga designmässigt anpassad för mobila enheter. Detta har vi så långt som möjligt också tagit hänsyn till i det redaktionella arbetet, bland annat genom att lägga så mycket som möjligt av det som vanligtvis bara ligger i vänstermenyerna tillgängligt direkt i innehållet.

Nytt analysverktyg – Vi har också infört ett nytt analysverktyg som ska förenkla inhämtning av bland annat besöksstatistik, information om brutna länkar och information om när sidor senast uppdaterades.

Design och ramverk

Designen är medvetet enkelt utformad och fokus ligger på innehållet. Informationen ska i första hand vara lättillgänglig.

Det fortsatta arbetet efter lanseringen

Utvecklingsarbetet fortsätter förstås även efter lanseringen och webbplatsen behöver ständigt underhåll för att ha ett aktuellt innehåll.

Samverkan mellan Hjo, Tibro och Karlsborgs kommuner gällande förvaltning och utveckling kommer att fortsätta även efter den här utvecklings- och införandefasen. Vi ser stora fördelar med att jobba tillsammans på det sättet som vi har gjort. Vi kan på så sätt dra nytta av varandras kunskap, erfarenheter och kompetens.