Mustafa Can besöker Karlsborg

Telefon
0505-17030

E-post
biblioteket@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 36

Öppettider
Mån-fre kl. 12.00-18.00, Lör kl. 10.00-13.00

Postadress
546 32 Karlsborg

9 augusti 2018

Kultur och fritid

28 augusti gästar Mustafa Can Karlsborg. Mustafa Can är journalist, författare, föreläsare & moderator. Sitt stora genombrott fick han med sitt första Sommarprogram som är det mest uppmärksammade någonsin. Han brukar föreläsa om bland annat om mångfald, kultur och identitet och olika samhällsfrågor. Mustafa Can har varit Sommarpratare två gånger och fått flera utmärkelser och priser som Stora Journalistpriset, Stora Radiopriset, Publicistklubbens Guldpennan och Etermedias Ikarospris.

Föreläsning med Mustafa Can

- Mor, jag älskar dig, så avslutade Mustafa Can sitt Sommarprogram 2003 och telefonväxeln på Sveriges Radio brakade samman och hans första Sommarprogram är det mest uppmärksammade någonsin.

Nu kommer Mustafa Can till Karlsborg. 28 augusti äntrar han scenen på Bio Casablanca för att samtala om demokratin i Sverige under 100 år. Inför det stundande valet har Karlsborgs bibliotek, tillsammans med andra föreningar i Karlsborg, bjudit in Mustafa Can att prata om och reflektera över hur det ser ut med demokratin i Sverige och i världen. Den svenska demokratin är inte så gammal vilket kan vara lätt att glömma bort i vårt moderna tidevarv. Det är inte ens 100 år sedan t ex kvinnor fick rösträtt. I dag ser vi hur demokratin hotas på många håll i världen av anti-demokratiska krafter.

Mustafa Can brukar föreläsa om bland annat om mångfald, kultur, identitet  och olika samhällsfrågor.Inför valet 2018 samtalar vi om demokrati, sammanhållning, gemenskap och hur vi tillsammans ska bygga vårt framtida Sverige. Demokrati bygger på att du gör din röst hörd så kom och bli inspirerad inför valet 2018!

Mustafa Can har varit Sommarpratare två gånger och fått flera utmärkelser och priser som Stora Journalistpriset, Stora Radiopriset, Publicistklubbens Guldpennan och Etermedias Ikarospris.

Evenemanget är partipolitiskt obundet och helt gratis.
Biljetter kan hämtas ut på biblioteket från och med 15/8.

 

Valskola 2018

I samband med Mustafa Cans föreläsning kommer det att finnas en valskola för dig som har frågor angående valet - Hur ombudsröstar man? Vad händer om jag tappar bort mitt röstkort? Hur funkar de gröna skärmarna? Vad händer när jag lämnat min röst? Hur förtidsröstar jag? Var ska jag rösta?

Det finns många frågor och ibland kan osäkerheten kännas stor vare sig det är första gången du ska rösta eller om du röstat förr. Välkommen till oss 28 augusti på vår Valskola.

Under trevliga och avslappnade former kan du lära dig mer om det svenska röstningsförfarandet. Du kan prata med Valnämnden och ställa spännande frågor till dem om hur röstningen går till och vad som händer bakom kulisserna. Du kan få svar på svåra frågor om t ex ombudsröstning om du känner dig osäker på det. Vi kommer också ha en vallokal där du kan känna på hur det känns att rösta under guidning av våra hjälpredor som visar dig vägen från start ända till mål.

Vi bjuder på fika och evenemanget är helt gratis. Evenemanget är också partipolitiskt obundet så vill du ha hjälp med vad du ska rösta på så får du söka den informationen via andra kanaler.

___________________________________________________________________

Evenemangen är ett samarrangemang.
Karlsborgs kommun, Karlsborg Kultur & Fritid, Karlsborgs bibliotek
Bio Casablanca
Studieförbunden ABF och Vuxenskolan
Föreningen Ex Corde
Svenska Kyrkan i Karlsborg

foto: Talarforum

Mustafa Can I Karlsborg

Mustafa Can
Demokratin i Sverige under 100 år : med utblickar i världen
Ett samtal om demokrati, sammanhållning och gemenskap.
Ett samtal om att göra din röst hörd!

Bio Casablanca
28 augusti, kl. 19
Fri entré

Biljetter kan hämtas på Karlsborgs bibliotek från och med 15/8.