Valskola 2018

Telefon
0505-17030

E-post
biblioteket@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 36

Öppettider
Mån-fre kl. 12.00-18.00, Lör kl. 10.00-13.00

Postadress
546 32 Karlsborg

Uppsträkta färglada tecknade händer sträcker sig mor rubriken valskola 2018

9 augusti 2018

Kultur och fritid

Vem vill vara med och göra sin röst hörd 9 september? Räck upp en hand! Det finns många frågor och ibland kan osäkerheten kännas stor vare sig det är första gången du ska rösta eller om du röstat förr - Hur ombudsröstar man? Vad händer om jag tappar bort mitt röstkort? Hur funkar de gröna skärmarna? Vad händer när jag lämnat min röst? Hur förtidsröstar jag? Var ska jag rösta? I vilka val får jag rösta? Kan någon ta reda på vad jag röstat på? Välkommen till oss 28 augusti på vår Valskola där vi gör vårt bästa för att svara på dina frågor.

Valskola 2018

Hur ombudsröstar man? Vad händer om jag tappar bort mitt röstkort? Hur funkar de gröna skärmarna? Vad händer när jag lämnat min röst? Hur förtidsröstar jag? Var ska jag rösta?

Det finns många frågor och ibland kan osäkerheten kännas stor vare sig det är första gången du ska rösta eller om du röstat förr. Välkommen till oss 28 augusti på vår Valskola.

Under trevliga och avslappnade former kan du lära dig mer om det svenska röstningsförfarandet. Du kan prata med Valnämnden och ställa spännande frågor till dem om hur röstningen går till och vad som händer bakom kulisserna. Du kan få svar på svåra frågor om t ex ombudsröstning om du känner dig osäker på det. Vi kommer också ha en vallokal där du kan känna på hur det känns att rösta under guidning av våra hjälpredor som visar dig vägen från start ända till mål.

Som inledning på vår valskola kommer Mustafa Can och håller en inspirernade föreläsning om demorkati, sammanhållning och gemenskap. Missa inte det!

Vi bjuder på fika och evenemanget är helt gratis. Evenemanget är också partipolitiskt obundet så vill du ha hjälp med vad du ska rösta på så får du söka den informationen via andra kanaler.

 

Mustafa Can besöker Karlsborg

28 augusti gästar Mustafa Can Karlsborg. Mustafa Can är journalist, författare, föreläsare & moderator. Sitt stora genombrott fick han med sitt första Sommarprogram som är det mest uppmärksammade någonsin. Han brukar föreläsa om bland annat om mångfald, kultur och identitet och olika samhällsfrågor. Mustafa Can har varit Sommarpratare två gånger och fått flera utmärkelser och priser som Stora Journalistpriset, Stora Radiopriset, Publicistklubbens Guldpennan och Etermedias Ikarospris.

Föreläsning med Mustafa Can

- Mor, jag älskar dig, så avslutade Mustafa Can sitt Sommarprogram 2003 och telefonväxeln på Sveriges Radio brakade samman och hans första Sommarprogram är det mest uppmärksammade någonsin.

Nu kommer Mustafa Can till Karlsborg. 28 augusti äntrar han scenen på Bio Casablanca för att samtala om demokratin i Sverige under 100 år. Inför det stundande valet har Karlsborgs bibliotek, tillsammans med andra föreningar i Karlsborg, bjudit in Mustafa Can att prata om och reflektera över hur det ser ut med demokratin i Sverige och i världen. Den svenska demokratin är inte så gammal vilket kan vara lätt att glömma bort i vårt moderna tidevarv. Det är inte ens 100 år sedan t ex kvinnor fick rösträtt. I dag ser vi hur demokratin hotas på många håll i världen av anti-demokratiska krafter.

Mustafa Can brukar föreläsa om bland annat om mångfald, kultur, identitet  och olika samhällsfrågor.Inför valet 2018 samtalar vi om demokrati, sammanhållning, gemenskap och hur vi tillsammans ska bygga vårt framtida Sverige. Demokrati bygger på att du gör din röst hörd så kom och bli inspirerad inför valet 2018!

Mustafa Can har varit Sommarpratare två gånger och fått flera utmärkelser och priser som Stora Journalistpriset, Stora Radiopriset, Publicistklubbens Guldpennan och Etermedias Ikarospris.

Evenemanget är partipolitiskt obundet och helt gratis.
Biljetter kan hämtas ut på biblioteket från och med 15/8.

___________________________________________________________________

Evenemangen är ett samarrangemang.
Karlsborgs kommun, Karlsborg Kultur & Fritid, Karlsborgs bibliotek
Bio Casablanca
Studieförbunden ABF och Vuxenskolan
Föreningen Ex Corde
Svenska Kyrkan i Karlsborg

foto: Kaz (Pixabay) CC0 Creative commons

Valskola 2018

Valskola 2018

Känner du dig osäker in för valet 2018?
Vi hjälper dig med alla frågor kring det praktiska som du kan tänkas ha!

Bio Casablanca
28 augusti, kl. 20 (ca)
Fri entré
Gratis fika

Varmt välkomna!