Information från andra myndigheter
Telefon
0505-170 00
Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.
Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00
E-post
kommun@karlsborg.se
Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg
Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00
Postadress
546 82 Karlsborg
11 mars 2020
Det förekommer information på många ställen kring Coronaviruset. Här har vi listat viktiga och tillförlitliga informationskällor. Vi uppmanar alla att läsa information som sprids om coronaviruset på ett källkritiskt sätt och ta del av information hos ansvariga myndigheter.
Tillförlitliga informationskällor
Ring 113 13 för allmänna frågor
Om du har frågor om nya coronaviruset och sjukdomen covid-19 ska du i första hand ringa nationella informationsnumret 113 13.
Vårdguiden - 1177
Hos Vårdguiden - 1177.se - hittar du allmän information om viruset, hur det smittar och vad du själv kan göra samt länkar vidare till annan information.
Om du mår bra behöver du inte kontakta vården, även om du har varit i ett område där personer har blivit sjuka av coronaviruset. Läs mer om hur och när du bör kontakta vården hos 1177 Vårdguiden.
Folkhälsomyndigheten om Coronaviruset:
Folkhälsomyndigheten är en nationell kunskapsmyndighet som arbetar för bättre folkhälsa. Det gör myndigheten genom att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot.
krisinformation.se:
Krisinformation.se är en webbplats som förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga i samband med en kris eller allvarlig händelse.
Västra Götalandsregionen
På Västra Götalandsregionens hemsida hittar du uppdaterad information om spridningen av Coronaviruset, sjukdomen covid-19 och läget i Västra Götaland.
Västra Götalandsregionens sida om Coronaviruset
SKR:s information om epidemi- eller pandemiutbrott till arbetsgivare
För att minimera risken för smittspridning ska alla arbetsgivare göra en bedömning av risk för ohälsa och olycksfall i enlighet med Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete (AFS 2001:1).
Det gäller att planera för hur verksamheten ska hantera ett utbrott av den smittsamma sjukdomen på arbetsplatsen, identifiera vilka arbetsuppgifter som måste utföras samt se till att personalen som utför arbetsuppgifterna arbetar under så säkra förhållanden som möjligt.