Information från andra myndigheter

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Texten "Info" i rött på vit bakgrund

11 mars 2020

Det förekommer information på många ställen kring Coronaviruset. Här har vi listat viktiga och tillförlitliga informationskällor. Vi uppmanar alla att läsa information som sprids om coronaviruset på ett källkritiskt sätt och ta del av information hos ansvariga myndigheter.

Tillförlitliga informationskällor

Ring 113 13 för allmänna frågor

Om du har frågor om nya coronaviruset och sjukdomen covid-19 ska du i första hand ringa nationella informationsnumret 113 13.

Vårdguiden - 1177

Hos Vårdguiden - 1177.se - hittar du allmän information om viruset, hur det smittar och vad du själv kan göra samt länkar vidare till annan information.

Om du mår bra behöver du inte kontakta vården, även om du har varit i ett område där personer har blivit sjuka av coronaviruset. Läs mer om hur och när du bör kontakta vården hos 1177 Vårdguiden.

Vårdguidens webbsida

Folkhälsomyndigheten om Coronaviruset:

Folkhälsomyndigheten är en nationell kunskapsmyndighet som arbetar för bättre folkhälsa. Det gör myndigheten genom att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot.

Folhälsomyndighetens webbsida

krisinformation.se:

Krisinformation.se är en webbplats som förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga i samband med en kris eller allvarlig händelse.

Krisinformation.se

Västra Götalandsregionen

På Västra Götalandsregionens hemsida hittar du uppdaterad information om spridningen av Coronaviruset, sjukdomen covid-19 och läget i Västra Götaland. 

Västra Götalandsregionens sida om Coronaviruset

SKR:s information om epidemi- eller pandemiutbrott till arbetsgivare

För att minimera risken för smittspridning ska alla arbetsgivare göra en bedömning av risk för ohälsa och olycksfall i enlighet med Arbetsmiljöverkets föreskrifter om systematiskt arbetsmiljöarbete (AFS 2001:1).

Det gäller att planera för hur verksamheten ska hantera ett utbrott av den smittsamma sjukdomen på arbetsplatsen, identifiera vilka arbetsuppgifter som måste utföras samt se till att personalen som utför arbetsuppgifterna arbetar under så säkra förhållanden som möjligt.

SKR:s webbsida