Valborg en risk för smittspridning

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Med anledning av Coronasituationen har kommunhuset stängt för besök. Behöver du komma i kontakt med någon tjänsteperson i kommunhuset rekommenderas du att mejla eller ringa. Information om hur du enklast kommer i kontakt med oss hittar du på vår kontaktsida och den når du via länk högst upp på sidan.


Kommunhusets ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-14.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Blomma, lila krokus

28 april 2020

En av årets större festhelger står för dörren och att människor samlas ökar risken för smittspridning, särskilt när människor från olika geografiska områden träffas.

Runt om i Sverige har valborgsfiranden ställts in med anledning av coronapandemin och förbudet mot folksamlingar med mer än 50 personer. Men trots det finns det farhågor om att valborgshelgen liksom tidigare år, kommer samla många, framför allt unga, människor.

Vi alla måste därför ta ett gemensamt ansvar och undvika att samlas i större grupper. Som vi har fått uppleva med många andra händelser de senaste veckorna får även det här firandet ske på andra sätt. 

I ett gemensam pressmeddelande från Länsstyrelsen och Västra Götalandsregionen uppmanar smittskyddsläkare Thomas Wahlberg alla att tänka över hur man planerar att fira valborgsmässoafton: - Föräldrar behöver prata med sina barn, vi har ett extraordinärt läge och vi har alla ett ansvar, ung som gammal för att minska spridningen av covid-19.

Helst vill smittskyddsläkarna i Västra Götaland och Folkhälsomyndigheten att man undviker fester och folksamlingar. Större bjudningar är olämpliga vare sig de hålls i hemmet eller utomhus.

– Det är lätt att underskatta sjukdom när man är ung, men även om unga oftast inte drabbas lika hårt av covid-19, vet vi att smittspridningen är stor. För även om en enskild får lindriga symtom kan en annan som smittas bli väldigt sjuk. Att skydda sig själv handlar därför lika mycket om att skydda sin familj och sina vänner, säger Thomas Wahlberg.

Fira Valborg - Stanna hemma, det kommer fler fester

Valborg är en stor festhelg och när många samlas ökar risken för smittspridning. Här får du några råd om vad du behöver tänka på.