En sjöräddning i Karlsborg igen!

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Med anledning av Coronasituationen har kommunhuset stängt för besök. Behöver du komma i kontakt med någon tjänsteperson i kommunhuset rekommenderas du att mejla eller ringa. Information om hur du enklast kommer i kontakt med oss hittar du på vår kontaktsida och den når du via länk högst upp på sidan.


Kommunhusets ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-14.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Drönarfoto över centrala Karlsborg och Strömmenhusen - vy från norr

7 december 2020

Det kan finnas en möjlighet att en sjöräddningsstation kan etableras i Karlsborg igen. Är du intresserad av att göra en insats och vara en del av den viktiga verksamheten?

Vi är många som beklagar att vi inte har kvar vår sjöräddningsstation i Karlsborg. Som kommun tar vi inte ställning i det som har skett, men vi vet att den sjöräddning som fanns gjorde ett fantastiskt bra jobb. Det gällde givetvis för dem som var i behov av hjälp, men det var också en god marknadsföring av Karlsborg som båtkommun.

Karlsborgs kommun tar nu initiativ till att leta efter människor som vill vara frivilliga i Sjöräddningssällskapet (SSRS). Vi har haft kontakt med SSRS centralt om detta, men de är inte inblandade i detta skede.

Personer ur den tidigare ledningen på lokal nivå, som vi i kommunen har träffat, uttrycker sin förhoppning om en ny station i Karlsborg med en ny ledning. Själva väljer de att kliva åt sidan och därmed inte ingå i den, men de hoppas att det ska finnas kraft och lust från andra som vill ta sig an detta viktiga uppdrag. 

Är du intresserad att vara med i detta arbete?

Om du har intresse av att eventuellt finnas med i en nystart ska du mejla kommmunchef Kajsa Eriksson Larsson:

kajsa.eriksson.larsson@karlsborg.se

Möte i januari

Utifrån de restriktioner som gäller kan vi inte ha ett fysiskt möte, men vi planerar för ett digitalt möte i mitten av januari. Du som har anmält intresse kommer få mer information längre fram. 

Varmt välkommen!