Anmälan om trängsel på serveringsställen

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Två personer äter lunch tillsammans

24 juli 2020

Om du upplever trängsel på ett serveringsställe i Karlsborg och vill anmäla det ska du kontakta miljö- och hälsoskyddsmyndigheten Miljösamverkan Östra Skaraborg.

Klagomål och tips på verksamheter som inte upplevs följa reglerna ska du lämna till Miljösamverkan östra Skaraborg (MÖS):

E-post: info@miljoskaraborg.se

Telefon: 0500-493630.

Var gärna så konkret som möjligt, ange följande när du kontaktar oss:

  • Vilken verksamhet det är som inte följer reglerna.
  • På vilket sätt du upplever att reglerna inte följs.

Miljösamverkan Östra Skarborg har befogenhet att meddela förelägganden och att tillfälligt stänga verksamheter. Vid behov sker samråd med smittskyddsläkare.

Andra platser än serveringsställen

När det gäller andra platser än serveringsställen, till exempel köpcenter, butiker och allmänna platser såsom torg och kollektivtrafik är det verksamhetens och den enskilda individens ansvar att se till att avstånd kan hållas.

Det är var och ens ansvar att följa Folkhälsomyndighetens föreskrifter om Covid-19 (HSLF-FS 2020:12). Det finns inte någon utpekad myndighet som ansvarar för kontroll av dessa.

Föreskriften kan ibland överlappa förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar på fler än 50 personer. I dessa fall är det polisen som är behörig myndighet. Mer information finns på polisens hemsida.

 

Mer information om vad som gäller hittar du på MÖS hemsida.