Äldre uppmanas att undvika sociala kontakter och ta hjälp med inköp

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Med anledning av Coronasituationen har kommunhuset stängt för besök. Behöver du komma i kontakt med någon tjänsteperson i kommunhuset rekommenderas du att mejla eller ringa. Information om hur du enklast kommer i kontakt med oss hittar du på vår kontaktsida och den når du via länk högst upp på sidan.


Kommunhusets ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-14.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

20 mars 2020

Folkhälsomyndigheten vädjar till allmänheten att på olika sätt hjälpas åt för att skydda våra riskgrupper. Är man över 70 år bör man undvika alla former av sociala kontakter och ta hjälp med saker som innebär att man kommer i kontakt med andra.

Folkhälsomyndigheten vill att äldre undviker sociala kontakter

Du som är 70 år och äldre rekommenderas begränsa dina nära kontakter med andra människor. Det innebär bland annat att du så långt som möjligt ska undvika folksamlingar i exempelvis kollektivtrafik, affärer eller offentliga lokaler.

Försök att hålla dig hemma, men självklart finns inget hinder att t.ex. ta en promenad och vistas ute i miljöer med få människor. Be om hjälp för exempelvis inköp av mat och andra ärenden som kan innebära nära kontakt med andra människor.

Övriga som tillhör en riskgrupp för allvarlig sjukdom av luftvägsinfektioner generellt kan också behöva begränsa sina nära kontakter precis som de äldre.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats.

Vem kan hjälpa dig som är +70år i Karlsborg?

Alla äldre att, oavsett om man känner sig betydligt yngre, bör ta hjälp med att tex gå och handla av:

  • släktingar
  • grannar
  • vänner
  • lokal känd organisation 

Svenska kyrkan Karlsborgs pastorat är en av de lokal känd organisationer som erbjuder hjälp med bland annat inköp av varor. Läs mer här.