Ny tjänst - Seniorcoach/Digitaliseringssamordnare

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Susanne Jörgensen

18 januari 2022

I höstas började Susanne Jörgensen att arbeta inom socialförvaltningen på den nya tjänsten Seniorcoach/Digitaliseringssamordnare.

Susanne har i många år jobbat i Tibro kommuns förskolor och skolor som IKT-utvecklare (IT-pedagog). I grunden är hon Datapedagog men har även läst mellanstadiesvenska och specialpedagogik.

I rollen som seniorcoach kommer hon att arbeta förebyggande för att seniorer ska ha en meningsfull vardag, aktiv livsstil, social samvaro samt arbeta för minskad fysisk och psykisk ohälsa. Detta arbete handlar mycket om att samarbeta med andra professioner inom kommunen, folkhälsostrateg, Närhälsan, föreningar och olika organisationer för att tillsammans skapa ett Karlsborg där man har ett gott liv som senior. I höstas när hon startade lade hon märkte till att det fanns behov av stöd kring det digitala. Detta ledde till att hon hade några korta mobilutbildningar på Träffpunkterna och att hon vissa tider fanns tillgänglig på biblioteket i Karlsborg för att kunna ge stöd. De flesta hade frågor gällande mobiler men även plattor förekom samt att det ställdes andra typer av frågor kring den digitala världen. Nu efter årsskiftet kommer hon finnas på biblioteket i Undenäs och lite längre fram kommer hon även vara på Karlborgs och Mölltorps bibliotek. Vidare planeras det för att det återigen ska vara en Seniorernas dag i vår.

I hennes roll som digitaliseringssamordnare ingår det att vara användarstöd, support och utbilda personal inom det digitala området. Nyligen tillkom det att även vara ansvarig för att uppdatera socialförvaltningens webbsidor.