Hunddagis söker ny huvudman

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kontakter

11 juli 2022

Karlsborgs kommunen har påbörjat processen med att hitta en ny huvudman som vill fortsätta driva Hunddagiset 4 ben. Efter att personalen har fått möjligheten att fundera på om man är intresserade så vill vi nu ta hjälp av allmänheten för att hitta en bra lösning för framtiden.

 

Hunddagiset 4 ben söker ny huvudman

Efter att socialnämndens beslutat att avveckla Hunddagiset 4 ben i början av april gav Kommunstyrelsens arbetsutskott kommunchefen i uppdrag att se över möjligheterna för någon annan aktör att ta över verksamheten. Hunddagiset har i dag 20 hundar och ytterligare en handfull på kö. Det är en välskött och fungerande verksamhet med engagerad och kunnig personal där både hundar och hundägare trivs och är nöjda.

I dialog med befintlig personal har vi undersökt olika möjligheter. En idé har handlat om att befintlig personal på något sätt skulle vilja driva verksamheten vidare som ett socialt företag eller liknande och att man skulle kunna hitta en samverkan med AME (arbetsmarknadsenheten). En annan tanke har handlat om att AME tar över verksamheten och driver den vidare som ett arbetsmarknadsprojekt.

Befintlig personal har nu kommit fram till att man inte vill kliva in och ta över driften. Det finns en stor tveksamhet till om Karlsborg med sina 7000 invånare har tillräckligt många personer som är arbetssökande där detta skulle kunna vara en passande arbetsmarknadsåtgärd och därför kommer inte heller AME ta över verksamheten. 

Av ovanstående anledning går vi nu vidare i processen genom att ställa frågan om det finns någon utomstående person eller aktör som har intresse av att ta över verksamheten. Kommunen ser värdet av ett hunddagis i kommunen och vill verka för att hitta en fungerande lösning för både personal, hundar och givetvis hundägare. 

Är du intresserad av att driva ett hunddagis i Karlsborg? – hör av dig så bokar vi ett möte och resonerar vidare. Kontaktuppgifter hittar du in anslutning till denna text.

 

Mer information kring att driva företag hittar du här:

https://www.verksamt.se/

https://coompanion.se/

https://www.nyforetagarcentrum.se/skaraborg/

https://www.framtid.se/yrke/hunddagisforetagare

 

Mer info om Hunddagiset 4 ben