Nya regler för trafik och parkering på kanalholmen

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kontakter

2 maj 2022

Som ett led i att höja trivseln och skapa en lugn och säker trafikmiljö på västra kanalholmen har byggnadsnämnden i Karlsborgs kommun beslutat om nya trafikföreskrifter för området.

Föreskrifterna kommer att gälla juni-augusti varje år och de innebär bland annat att del av Skepparegatan blir så kallat gångfartsområde samt att flertalet parkeringsplatser blir avgiftsbelagda med begränsad parkeringstid. 

De här föreskrifterna ska bara gälla juni, juli och augusti i och med att det är då vi har flest besökare på och runt kanalområdet, påpekar samhällsbyggnadschef Håkan Karlsson. Han menar att kanalområdet är en väldigt attraktiv plats, framför allt sommartid, och att många besökare och invånare söker sig dit. Trafiksituationen tenderar att bli lite problematisk den här tiden på året och därför vill vi se till att biltrafiken regleras på ett sätt som gör det både trivsamt, tryggt och säkert att vistas på området, fortsätter han. Resten av året när det är lite lugnare kommer det att vara som tidigare, säger han vidare. 

Huvuddelen av parkeringsplatserna kommer att ha en tidsbegränsning på 4 timmar och en parkeringsavgift på 15 kr/timme. Utöver det kommer det att finnas laddningsplatser, avgiftsfria platser med 30 minuters tidsbegränsning samt parkeringsplatser för rörelsehindrade. 

Föreskrifterna kommer att gälla från 1 juni i år och då ska all skyltning finnas på plats så det blir klart och tydligt vad som gäller. Parkeringsavgifterna kommer att betalas antingen via sms eller via en mobilapp.