Tänk om - om tonåringar och alkohol

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Logotyp Tänk Om med webbadressen www.tänkom.nu

Även om det är allt färre tonåringar som dricker alkohol är det en hel del tonåringar som tänker att fest och alkohol hör skolavslutningen till. Under skolavslutningen dricker många tonåringar för första gången. Om din tonåring dricker alkohol ökar risken för att råka illa ut.

Kanske tänker du att du kan lära dina tonårsbarn att dricka lite lagom genom att bjuda dem på alkohol i hemmet? I själva verket lär du dem bara att dricka. All forskning visar att ungdomar som blir bjudna hemma dricker mer alkohol än kompisar som inte blir bjudna i hemmet. Tänk om fler föräldrar hjälptes åt att sätta gemensamma gränser kring alkohol?

Med informationskampanjen "Tänk om" vill vi uppmärksamma föräldrarnas viktiga roll när det gäller att påverka tonåringars konsumtionsmönster och fördröja alkoholdebuten. 

Nedan hittar du webblänkar med många bra tips och råd kring hur du kan tänka och vad du kan göra.

Stöd och hjälp

Elevhälsoteamet: Ring 0505-170 00 och be att få bli kopplad till skolkuratorn eller skolsköterskan på din tonårings skola.

Kabyssen/Mobila Fritidsledare: Ring 072-858 70 39

Sociala medier: Facebook: Fritidsgården Kabyssen eller @fritidsgardenkabyssen på Instagram.

Polisen: Polisen arbetar ute på fältet under skolavslutningen. Eftersom ungdomar under 20 år inte har laglig rätt att köpa alkohol har polisen rätt att beslagta eller hälla ut alkoholen. Om polisen inte är på plats vid akut händelse, ring 112. Vid misstanke om brott eller om du har frågor, ring 114 14.

Tänk om - om tonåringar och alkohol

Att vara förälder till en tonåring är oftast underbart. Men ibland också komplicerat, till exempel när det gäller att prata om alkohol...

Sätta gränser

Tänk om fler föräldrar hjälptes åt att sätta gemensamma gränser...