Trivselregler / Hur fungerar det på Kabyssen?
Där Fritidsgården Kabyssen befinner sig eller står som arrangör gäller våra Trivselregler! Vi har nolltolerans mot alla former av droger och alla former av kränkningar, mobbing eller trakasserier!
Kabyssen vill stå för en meningsfull fritid och ett stöd i tonårslivet.
Vår fritidsgård är en öppen verksamhet.
Med det menar vi att ni kan komma och gå som ni vill under våra öppettider, med undantag för våra föranmälda aktivitetskvällar med begränsade antal deltagare.
All vår verksamhet är totalt tobaks- alkohol- och drogfri och vi tar kontakt med vårdnadshavare vid behov.
Våra Trivselregler är enkla!
Vi visar respekt för varandra, oss själva och för egendom!
Med detta menar vi att vi alla är snälla och omtänksamma mot varandra och att ni som besökare lyssnar till vad fritidsledarna säger. Tillsammans skapar vi en trygg och rolig miljö där vi alla kan trivas, besökare och fritidsledare.
Vi har nolltolerans mot alla former av kränkningar, mobbing eller trakasserier.
På Kabyssen arbetar vi för att motverka våld, mobbing, främlingsfientlighet, sexuella trakasserier, kränkningar, droger och psykisk ohälsa med mera. Vår verksamhet står för att alla ska visa respekt, hänsyn och omtanke för varandra, sig själva och för egendom och att Kabyssen ska vara en trygg plats där man kan och får vara sig själv. Det är när vi tillsammans respekterar varandra som vi skapar en trygg miljö som vi alla kan trivas.
Vi tar kontakt med vårdnadshavare om denna nolltolerans inte respekteras.
Vi visar alltid hänsyn för varandra och städar efter oss på Kabyssen.
När en fritidsledare, eller annan besökare, ber att man ska lugna ner sig eller inte störa respekteras detta. Vi städar/plockar alltid undan efter oss så att nästa besökare som kommer också får mötas av en ren och trevlig lokal.
Vi har alltid nolltolerans mot alla former av droger!
Alla våra aktiviteter och arrangemang är självklart alltid drogfria. Kontroller för alkohol kan komma att genomföras på frivillig basis. Vid misstanke om påverkan av droger, alkohol eller nyttjande av tobak kommer kontakt med vårdnadshavare och /eller polis och socialtjänst att ske.
Hur fungerar det på Kabyssen?
Alla är välkomna och alla visar varandra respekt och hänsyn.
Vi anger alltid vilka åldersklasser som aktiviteten är öppen för.
Kabyssen och våra aktiviteter är ALLTID tobak-, alkohol- och drogfria.
Alkoholtester kan genomföras.
Totalt nötförbud gäller.
(Läs ordentligt på innehållsförteckningarna om ni tar med er något in till Kabyssen.)
Inga skor på inomhus. Skorna ställer ni i skostället.
Det är Foto och filmfri zon på Kabyssen! Vi fotar inte eller filmar inte varandra eller oss själva på Kabyssen. Här ska alla kunna få vara trygga från att någon filmar och kanske lägger ut det på social medier. På Kabyssen har ni chansen att bara få vara er själva utan att risker att någon filmar eller fotar er. GDPR gäller!
Det är personalen som sköter musiken.
Men ni får gärna önska vilka låtar vi ska spela. Ge förslag på spellistor eller enstaka låtar. Personalen förbehpller sig rätten att neka att spela låtar eller spellistor med kränkande, rasistiskt, sexistiskt och/eller drogbejakande budskap eller innehåll.
Vill ni låna eller använda något lämnar ni en pant (en värdesak) per person till oss för det ni lånar. Denna pant får ni tillbaka när ni har städat efter er och lämnat in det ni lånat. Panten kan vara nycklar, plånbok, telefon eller liknande.
Läsk och godis äter vi inte på Kabyssen annat än på fredag- eller lördagkvällar.
All annan tid råder läsk och godisbortval.
Vårt café är öppet under våra öppettider men stänger 30 min innan fritidsgården stänger. Här kan ni köpa lättare mellanmål som toast, pannkakor, nachos, festis eller ramlösa. I caféet tar vi emot betalningar via swish och kontanter. Vi har även café-kuponger som kan användas istället för pengar hos oss. Dessa café-kuponger köper man i 10-pack för en rabatterad summa.
Ni får värma egen mat och äta på Kabyssen om ni vill. (Det får inte innehålla nötter)
Aktiviteter
Vi är alltid på jakt efter roliga aktiviteter, så har ni en tanke eller en idé som ni vill göra så kom hit och berätta så lyssnar vi. Fritidsgården finns ju till för er ungdomar och vi vill gärna att ni är delaktiga och att ni kommer med egna förslag och idéer som vi kan fixa tillsammans.
På lovdagar hittar vi på olika aktiviteter och har andra öppettider än vanligt. Ibland åker vi på olika resor, som t.ex. bad- och shoppingresor, har spel- och matkvällar, löser olika utmaningar eller så gör vi det kanske just du har hittat på. Vårt mål är att ni själva ska vara delaktiga i allt vi arrangerar på Kabyssen.
Det händer också att vi åker på andra resor under någon helg, som t.ex. Lisebergsresa, en tripp till Boda Borg eller något annat skoj. Som exempel anordnar vi på Valborgsmässoafton någon rolig aktivitet/ resa som ett led i vårt förebyggande arbete mot alkohol och tobak med hjälp av våra mobila fritidsledare.
Mer om våra aktuella aktiviteter hittar du här.
Vad är vad på Kabyssen?
Fritidsledare är vi som jobbar på Kabyssen och som ni ibland träffar på i Carl Johanskolan där vi ansvarar för rastverksamheten i skolan, på skolgården och på Kabyssen. Vissa av oss jobbar även som mobila fritidsledare. Ni får gärna prata med oss om allt mellan himmel och jord.
Mobila fritidsledare är vettiga vuxna som vandrar på byn och finns där för er både i och utanför fritidsgårdens lokaler. Vi jobbar uppsökande och relationsbyggande och målet är att stötta er ungdomar och att tillsammans med er skapa en meningsfull fritids för Karlsborgs unga.
Ungdomsgruppen kallar vi det samarbete vi har tillsammans med Tibro och Hjo, där vi under loven fixar olika arrangemang som resor, turneringar och utmaningar tillsammans med dem.
På Kabyssen har vi även ett Gårdsråd, som består av ett gäng ungdomar från åk 7-9, som hjälper oss när vi anordnar olika aktivitetskvällar eller arrangemang och kommer med idéer på vad vi kan hitta på. Gårdsrådet får man tycka till, komma med förslag till hur Kabyssen ska vara och vilka aktiviteter vi ska satsa på. Man får även hjälpa till med tankar och idéer till oss och andra vuxna som är nyfikna på hur och vad dagens ungdomar tänker och tycker.
Kontakt
Arbetsledare