LUGN STUND- gruppen

Telefon
0505-17039

Besöksadress
Kungsgatan 16

Postadress
546 22 Karlsborg

Kontakter

Ibland kan man behöva lite extra lugn i omgivningen för att trivas.

Kabyssen vill stå för en meningsfull fritid och ett stöd i tonårslivet. Detta gäller även för dig som har lite extra behov som måste uppfyllas för att du ska kunna trivas och fungera utifrån ditt bästa jag. Därför startar vi nu, på försök, upp LUGN STUND på Kabyssen för dig som har behov av en mer uppstyrd och lugn tillvaro. 

Information om LUGN STUND

Fritidsgården Kabyssen vill på försök starta upp en LUGN STUND på fritidsgården, dit du som har behov av att vistas i en lugnare miljö med tydliga instruktioner och med större hänsyn tagen till dina behov kan komma till oss. Våra lokaler finns på Carl Johan skolan, Kungsgatan 16, med ingång på Apotekssidan av skolbyggnaden.

Vi fortsätter med Lugn stund under vårterminen i samma format som vi börjat under följande datum: 18/4, 25/4, 2/5, 23/5 & 30/5.


Verksamheten LUGN STUND som är öppen för dig i årskurs 4 upp till 20 år och som är i ökat behov av en lugnare miljö än vanligt på Kabyssen.
Detta gäller för alla er ungdomar i Karlsborg som känner att ni behöver ha lite lugnare runta omkring dig för att trivas och vilja komma till oss.

Vid ditt första besök vi visar runt våra lokaler, förklarar våra trivselregler och sen kan ni prova på vad man kan göra här hos oss. Vi kommer också att ha lite aktiviteter en stund varje gång och det kan vara att pyssla eller spela spel tillsammans.

Tanken är att vi, tillsammans med er besökare och era vårdnadshavare, ska komma fram till vad/hur vi kan göra för att driva en verksamhet riktad mer till er och era behov av att det är lite lugnare tempo och atmosfär på Kabyssen när ni är hos oss. Tillsammans vill vi komma fram till hur en LUGN STUND grupp ska vara upplagd för att ni ska trivas och ha roligt här på Kabyssen.

Vi på Kabyssen tror att det finns ett behov att täcka för er och vi vill gärna i förväg tacka för förtroendet ni visar oss genom att komma till vår verksamhet. Vi kommer att göra löpande utvärderingar för att se om det finns intresse för en LUGN STUND grupp och vilka åtgärder vi kan och behöver göra för att hålla gruppen levande.

Vår verksamhet står för att alla ska visa respekt, hänsyn och omtanke för varandra, sig själva och för egendom och att Kabyssen ska vara en trygg plats där man kan och får vara sig själv. Det är när vi tillsammans respekterar varandra, som vi skapar en trygg miljö där vi alla kan trivas.

Här kan ni läsa mer om våra trivselregler och om hur det funkar på Kabyssen. 

Våra öppettider hittar du här.

Aktiviteter

Vi är alltid på jakt efter roliga aktiviteter, så har ni en tanke eller en idé som ni vill göra så kom hit och berätta så lyssnar vi. Fritidsgården finns ju till för er ungdomar och vi vill gärna att ni är delaktiga och att ni kommer med egna förslag och idéer som vi kan fixa tillsammans. 

På lovdagar hittar vi på olika aktiviteter och har andra öppettider än vanligt. Ibland åker vi på olika resor, som t.ex. bad- och shoppingresor, har spel- och matkvällar, löser olika utmaningar eller så gör vi det kanske just du har hittat på. Vårt mål är att ni själva ska vara delaktiga i allt vi arrangerar på Kabyssen. 

Det händer också att vi åker på andra resor under någon helg, som t.ex. Lisebergsresa, en tripp till Boda Borg eller något annat skoj. Som exempel anordnar vi på Valborgsmässoafton någon rolig aktivitet/ resa som ett led i vårt förebyggande arbete mot alkohol och tobak med hjälp av våra mobila fritidsledare.  

Mer om våra aktuella aktiviteter hittar du här.


Vad är vad på Kabyssen?

Fritidsledare är vi som jobbar på Kabyssen och som ni ibland träffar på i Carl Johanskolan där vi ansvarar för rastverksamheten i skolan, på skolgården och på Kabyssen. Vissa av oss jobbar även som mobila fritidsledare. Ni får gärna prata med oss om allt mellan himmel och jord. 

Mobila fritidsledare är vettiga vuxna som vandrar på byn och finns där för er både i och utanför fritidsgårdens lokaler. Vi jobbar uppsökande och relationsbyggande och målet är att stötta er ungdomar och att tillsammans med er skapa en meningsfull fritids för Karlsborgs unga.

Ungdomsgruppen kallar vi det samarbete vi har tillsammans med Tibro och Hjo, där vi under loven fixar olika arrangemang som resor, turneringar och utmaningar tillsammans med dem.

På Kabyssen har vi även ett Gårdsråd, som består av ett gäng ungdomar från åk 7-9, som hjälper oss när vi anordnar olika aktivitetskvällar eller arrangemang och kommer med idéer på vad vi kan hitta på. Gårdsrådet får man tycka till, komma med förslag till hur Kabyssen ska vara och vilka aktiviteter vi ska satsa på. Man får även hjälpa till med tankar och idéer till oss och andra vuxna som är nyfikna på hur och vad dagens ungdomar tänker och tycker.