18 maj Workshop Street art

Telefon
0505-17028 / 0505-17171

E-post
kultur.fritid@karlsborg.se

Besöksadress
Norra Kanalgatan 2
546 33 Karlsborg

Hitta hit

Postadress
Storgatan 36
546 32 Karlsborg

Kulturstugan

 

Workshop Street art

Den 18 maj erbjuder vi en workshop med Daniel DANO Wilhelmsson, Street art & Graffiti konstnär från Falköping, där du får prova på street art och färgsätta vår Odling- & Skulpturpark 2024. Med ledning av Dano får du lära dig tekniken och utforska materialet.

18/5 Lördag, kl 14:00-17:00
För dig som är 10 -19 år

Inga förkunskaper krävs.
Endast bokning (12 platser)
Workshopen är gratis!

Klicka här för att anmäla dig!

DANO
Konstnär från Falköping som målar både i ateljén och ute på gatorna, har målat street art i bla. Mexico, Alaska och lokalt runt om i regionen genom olika projekt och streetart festivaler. 

Danos konst finns att hitta i flera offentliga byggnader tack vare inköp av VGR och det går alltid att besöka Rizoma Galleri i Falköping, ett galleri och samlingsplats som Dano beskriver som  ”.. kanske mitt bästa konstverk någonsin ”. 

 -Mitt skapande kan verka lite spretigt ibland och jag har kanske svårt att hålla fast vid ett sätt att måla. Konst är för mej ett ständigt experiment och det finns alltid något nytt att testa. Ny inspiration. Ett annat sätt att måla. Eller ett nytt underlag att måla på.

Jag strävar ständigt efter att hitta den barnsliga glädjen i att måla och inspireras mycket av barns lekfulla sätt att med enkla, naiva former skapa känslor hos figurer eller balans i det abstrakta genom att låta färgen hamna där den hamnar.. eller att kritan tar den vägen den vill över duken, spelar ingen roll vad det ”blir” det är vad det är. 

Jag rör mej i gränslandet mellan abstrakt och figurativ konst och mitt skapande utgår mycket från sinnesstämning och tankar som jag behöver bearbeta, men jag vill samtidigt behålla ett utrymme för betraktaren att se på min konst utifrån sina egna erfarenheter och skapa sin egen historia eller betydelse. 

Jag ser också fram emot att måla med er under workshopen vi ska ha! Då får vi chans att prova på att måla med sprejburkar och skapa ett verk tillsammans utanför kulturstugan!

Sista anmälningsdag 12/5. Anmäl dig till kulturstugan@karlsborg.se

Ladda ner affisch här!