Evelina - Ekonom

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Med anledning av Coronasituationen har kommunhuset stängt för besök. Behöver du komma i kontakt med någon tjänsteperson i kommunhuset rekommenderas du att mejla eller ringa. Information om hur du enklast kommer i kontakt med oss hittar du på vår kontaktsida och den når du via länk högst upp på sidan.


Kommunhusets ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-14.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Evelina Enbom

"Det är intressant att jobba i en politiskt styrd organisation och det är häftigt att gå i korridoren och se att vi alla jobbar med så olika saker men att vi tillsammans får väldigt mycket att hända."

Evelina Enbom är ekonom på kommunledningsförvaltningen.

Vad innebär din tjänst?

Mest jobbar jag med budget, uppföljning och prognos för samhällsbyggnadsförvaltningen som består av 6 enheter - fastighet, kost, gata/park, lokalvård, vatten och avlopp samt plan och bygg. Jag sköter leverantörsfakturor för fastighetsenheten och internfaktureringen inom kommunen.

Jag har även ansvar för anläggningsregistret, dvs kommunens alla investeringar, stora som små. Exempelvis om vi ska köpa in nya möbler till Haganäset eller som nu om vi ska bygga en ny skola. Jag registrerar förvaltningarnas investeringsansökningar, håller koll på registret och hämtar dem till balansräkningen varje månad.

Jag jobbar med administration kring kommunens bostadsanpassningar och även med bostadskön för kommunens lägenheter som hyrs ut till de som är äldre än 65 år. Jag har mycket kontakt internt med framförallt enhetschefer och förvaltningschef och har löpande uppföljningar och avstämningar inför budgetarbetet.

Hur ser en typisk dag ut?

Jag börjar alltid dagen med en kopp kaffe och kontering av leverantörsfakturor och det kan ta allt från minuter till timmar beroende på antal. I en politiskt styrd organisation är ingen dag den andra lik utan jag kan ha en tanke om vad jag ska göra under dagen men så kommer någon och frågar efter ett underlag för ett politiskt beslut eller behöver hjälp med en ekonomisk utredning och då gäller det att prioritera.

Vad är det som gör att du trivs med ditt jobb?

Dels är det att det är väldigt varierande, det är saker som återkommer varje dag, vecka, månad och årsvis. Men det händer ändå så  mycket som man inte ens kan förutse. Dels har jag väldigt trevliga kollegor, det är härlig stämning och det tycker jag är viktigt. Utöver det finns det stora möjligheter till personlig utveckling.

Utvecklas på jobbet

Man kan t. ex. byta förvaltning och tjänst, vilket jag gjorde då jag gick från min tjänst som förvaltningssekreterare på kultur- och fritidsförvaltningen till min nuvarande tjänst. Men även om man stannar på samma tjänst finns det stora möjligheter att utvecklas där och att utveckla tjänsten i sig. Det finns alltid förbättringsmöjligheter och det är en styrka att jobba för kommunen eftersom vi har utrymme för utveckling och förbättring.

Vad är det bästa med att jobba i Karlsborgs kommun?

Jag upplever att jag har mycket frihet under ansvar i Karlsborg. Det är flexibla arbetstider och jag har möjlighet att vara fri i hur jag väljer att lägga upp mitt arbete, förutsatt att jag levererar såklart.

Det är kul att ha koll på vad som händer i kommunen, man får en helt annan insyn och förståelse för kommunen där man bor.

Det är intressant att jobba i en politiskt styrd organisation och det är häftigt att gå i korridoren och se att vi alla jobbar med så olika saker men att vi tillsammans får väldigt mycket att hända.