Guldläge för restaurangverksamheter

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Idas Brygga - Vy från norra kanalområdet

Är du entreprenör i restaurangbranschen och söker nya utmaningar? Letar du andra ställen att etablera dig på? Vad tror du om att bli en del av Karlsborg och den magiska atmosfären vid Göta kanal? På Karlsborgs Brygga erbjuder vi dig en unik möjlighet att skapa blomstrande serverings- och restaurangverksamheter som inte bara tar vara på sommarsäsongen, utan sträcker sig över årets alla månader.

Byggnaderna ligger på södra kanalområdet som numera går under namnet Karlsborgs Brygga och som tidigare var känd för restaurangen Idas Brygga. Nu står samma restaurang och ytterligare ett serveringsställe redo för nya entreprenörer med intresse att driva restaurangverksamhet i en miljö som bjuder på något utöver det vanliga.

Karlsborgs Brygga ingår i ett större sammanhang med Göta kanal som den stora pulsådern. Förutom gästhamnen ligger Kanalparken och populära Karlsborgs camping bara ett stenkast från restaurangkomplexet och sommartid myllrar det av liv och rörelse här. Men området kan utan tvekan bli attraktivt och intressant även övriga delar av året – en flexibel layout med den mysiga restaurangen omgiven av öppna serveringsytor utomhus ger utrymme för en mängd kreativa lösningar.

Planskissen som pdf

Karta byggnader inkl beskrivning

Om lokalerna:

Restauranglokalen

Restaurangen är uppförd i ett plan samt en övervåning på ena halvan.

Lokalen har en area på totalt 650 kvm uppdelad på: 

 • restaurang ca. 360 kvm
 • kök ca 190 kvm
 • personalutrymme (övre plan) ca. 100 kvm

Till huvudrestaurangen hör också en större yta för uteservering.

Serveringsluckan

Serveringsluckans arbetsyta har en area på totalt 30 kvm.

Till serveringen finns en terass intill vattnet och kanalområdet för sittande gäster.

En kort rundtur

Välkommen på en kort rundtur utanför och inne i restauranglokalen på Karlsborgs Brygga.

På och runt området finns sedan tidigare flera omtyckta matställen med ett variationsrikt utbud och de nya rörelserna blir värdefulla tillskott till det befintliga konceptet. Vi ser fram emot ett stabilt samarbete med entreprenörer som tillsammans med oss vill och kan göra Karlsborgs Brygga till en självklar mötesplats för våra boende och besökare. 

Kontakt och information:

Vill du veta mer?

Ser du liksom vi möjligheterna med restaurangen och dess läge?  Är du intresserad och vill ha mer information?

Tveka inte – ta kontakt med vår koordinator Amanda Alexandersson:

 • 0703 - 72 17 59
 • amanda.alexandersson@karlsborg.se

 


Kort om Karlsborg

Karlsborg sträcker ut sig mellan de vackra bygderna Undenäs i norr och Brevik i söder. Däremellan hittar du centrala Karlsborg och de härliga guldkornen Granvik, Forsvik och Mölltorp. Vi är lite drygt 7000 invånare, men planerar för att fler ska få möjligheten att leva, bo och verka i Karlsborg. Därför bygger vi fler bostäder, utvecklar nya områden och planerar för ännu mer - av allt.

Som destination är Karlsborg en pärla som förtrollar besökare med sin charm och historia. Belägen vid Vätterns strand, inbäddad bland grönskande skogar och spektakulära vyer, är Karlsborg inte bara en plats på kartan utan en upplevelse för alla sinnen. Med sin spännande historia och fantastiska natur lockar Karlsborg cirka 500 000 besökare per år.

Karlsborg bär på en rik och fascinerande historia, inte minst med den imponerande fästningen som byggdes under 1800-talet. Förutom att vara ett populärt besöksmål används även i nutid Karlsborgs fästning av Försvarsmakten då bland annat Livregementets Husarer (K3) finns innanför murarna. Den är också lite som en ”stad i staden” och den fina miljön gör fästningen till ett attraktivt bostadsområde där det även finns butiker, caféer och ett välbesökt museum. 

Arbete och näringsliv 

Ungefär 50 % av arbetstillfällena finns inom offentlig verksamhet och de största arbetsgivarna är Karlsborgs kommun och Försvarsmakten. I övrigt finns flertalet arbetstillfällen inom handel och tillverkning. 

Bortsett från den offentliga sektorns framträdande roll är Karlsborg en utpräglad småföretagarkommun. Flertalet företag har under 10 anställda och bedriver verksamhet främst inom tillverknings- och tjänstesektorn.

Karlsborg har i och med försvarsmakten, tillverkningsindustrin och det kulturhistoriska arvet ett stort antal internationella besökare.

Korta fakta om Karlsborg

Antal invånare: cirka 7 000

Vanligaste boenderformerna:

 • Villor: 60%
 • Bostadsrätter: 10%
 • Hyresrätter: 20%

Resa och pendla:

 • Bussavgångar vardagar: cirka 33/dag
 • Bussavgångar helger: cirka 15/dag
 • Restid Skövde: cirka 45 minuter
 • Restid Örebro och Jönköping: cirka 1,5 tim

Arbete och näringsliv:

 • Cirka 3 100 arbetstillfällen - flest inom tillverkning, myndigheter, försvaret, vård, omsorg och utbildning. 
 • De största arbetsgivarna är Försvarsmakten, Karlsborgs kommun, Nammo och Brodit.