Kajsa Eriksson Larsson ny kommunchef i Karlsborg

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Måndag-fredag: 7.30-16.30

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Måndag-fredag: 8.00-16.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kommunchef Kajsa Eriksson Larsson och kommunstyrelsens ordförande Catarina Davidsson

19 mars 2019

Bygga, bo och miljö, Kultur och fritid, Trafik, vägar och resande, Kommun och politik, Vård, stöd och omsorg, Näringsliv och arbete, Utbildning och barnomsorg

Rekrytering av ny kommunchef är klar och tjänsten har gått till Kajsa Eriksson Larsson. Det var en enig politisk ledning och tjänstemannagrupp som efter urvalsprocessen bestämde sig för att erbjuda henne tjänsten.

I samband med att förra kommunchefen Kjell-Åke Berglund meddelade att han hade för avsikt att gå i pension 1 februari 2019 påbörjades rekryteringen av ny kommunchef. Rekryteringen avbröts emellertid då det saknades lämpliga sökande till tjänsten. Ledningen bestämde sig istället för en tillfällig och intern lösning genom att låta kommunens skolchef, Kajsa Eriksson Larsson, få tjänsten som tillförordnad kommunchef under tiden som en ny rekrytering genomfördes.

 

I den nya rekryteringen fanns ett flertal sökande, däribland Kajsa. I urvalet av ansökningar och efter genomförda intervjuer kunde en enig politisk ledning och tjänstemannagrupp konstatera att Kajsa skulle erbjudas tjänsten.

Kommunstyrelsens ordförande, Catarina Davidsson, känner sig nöjd med rekryteringen och är helt övertygad om att det här blir riktigt bra för Karlsborg.

-     Jag är så glad över det här resultatet och ser verkligen fram emot att få fortsätta samarbetet med Kajsa. Hon har alla de egenskaper vi efterfrågar med ett tydligt innovativt, kreativt och inlyssnande förhållningssätt till sitt uppdrag, till sina medarbetare och omvärlden, menar Catarina.

Kajsa har haft tjänsten som tillförordnad kommunchef i en dryg månad och därför kunnat känna lite på vad det innebär.

-     Det här kommer bli både roligt, spännande och utmanande. Vi har ett viktigt uppdrag, alla vi som jobbar i kommunen, betonar Kajsa.

Hon ser det som en stor utmaning med många nya områden att lära känna och sätta sig in i.

-     För mig är det viktigt att vi alltid har kommuninvånarnas bästa för ögonen i det vi gör. Tillsammans med den kompetenta personal som finns i Karlsborgs kommun finns alla förutsättningar för att göra ett bra jobb. Politiken sätter målen och vi ska tillsammans leverera på bästa sätt, avslutar hon.

Kajsa tillträder formellt kommunchefstjänsten inom kort och rekryteringen av hennes efterträdare på barn- och utbildningsförvaltningen påbörjas snarast. Karin Gustafsson är under tiden tillförordnad skolchef.

Kontakt och information

Catarina Davidsson, kommunstyrelsens ordförande

0505-17159

catarina.davidsson@karlsborg.se