Skolstart - vad gör vi för att minska smittspridningen?

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Barn med ryggsäck

13 augusti 2020

Sommarlovet närmar sig sitt slut och det är dags för barn och ungdomar att återvända till skolan. För att minska risken för smittspridning uppmanas nu alla att fortsätta följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.

I ett pressmeddelande från Västra Götalandsregionen betonar smittskyddsläkare Thomas Wahlberg hur viktigt det är att fortsätta följa myndigheternas rekommendationer och riktlinjer:

- När skolan börjar är det viktigt att vi tänker på att det som gäller i övriga samhället också gäller i skolan. Alltså att vi håller avstånd till varandra, har en god handhygien och att vi stannar hemma om vi skulle känna minsta förkylningsliknande symptom, säger Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare Västra Götalandsregionen.

Karlsborgs skolor och förskolor följer myndigheternas rekommendationer

När höstterminen drar igång och eleverna återvänder till Karlsborgs skolor gäller samma rekommendationer, krav och regler som verksamheterna arbetade efter under vårterminen, innan sommarlovet.

Det gäller alltså även fortsättningsvis:

  • att vara uppmärksam på symtom som kan förekomma vid Covid-19 och att barn såväl som personal håller sig hemma vid minsta symtom. 
  • att hålla god handhygien, tvätta händerna ofta och använda handsprit vid behov.
  • att hålla avstånd till varandra.

Barn- och utbildningsförvaltningen kommer att lämna riktad information till elever och föräldrar om vad som gäller på varje specifik skola. Förutom våra olika skolenheter har även förskolan gått ut med särskild information om vad som gäller inom den verksamheten.

Myndigheternas information till skolorna

Regionövergripande kampanj till ungdomar och unga vuxna

I en gemensam uppmaning vill Länsstyrelsen i Västra Götaland och Västra Götalandsregionen att unga undviker närkontakt när man hälsar på varandra, tänker på hur man tar sig till och från skolan och minskar risken att utsätta sig själv och andra för smitta.

Budskapet går också ut på att vara omtänksam mot sina medmänniskor, att vi alla måste hjälpas åt och göra vad vi kan för att hålla såväl sig själv som anhöriga och vänner friska.

Några tips till eleverna för en frisk skola

  • Tänk på hur du hälsar – vinka eller använd exempelvis fötter och armbågar. Undvik kramar och närkontakt.
  • Tvätta händerna ofta.
  • Stanna hemma vid minsta tecken på förkylningsliknande symptom.

Pressmeddelande

I Västra Götalandsregionens pressrum på deras webbplats kan du läsa hela pressmeddelandet om kampanjen inför skolstarten och återvändandet till skolan.