Vad händer vid kanalen?

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Med anledning av Coronasituationen har kommunhuset stängt för besök. Behöver du komma i kontakt med någon tjänsteperson i kommunhuset rekommenderas du att mejla eller ringa. Information om hur du enklast kommer i kontakt med oss hittar du på vår kontaktsida och den når du via länk högst upp på sidan.


Kommunhusets ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-14.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Skiss över utveckling av södra kanalbanken

14 juli 2020

Sedan en tid tillbaka pågår ett utvecklingsarbete av kanalområdet och under våren, försommaren och hösten 2020 bygger vi om miljön på södra kanalbanken.

I Karlsborg myllrar det av fina miljöer som gör Karlsborg attraktivt för både besökare och invånare. Kanalområdet är en av dessa och för att göra platsen ännu bättre finns ambitioner att utveckla området ytterligare. Som ett första steg i det utvecklingsarbetet bygger vi om miljön på södra kanalbanken.

Hur kommer det att se ut?

Den tidigare gräsplanen med ett begränsat antal sittplatser på södra kanalbanken byggs om. På platsen kommer det istället att finnas ett större trädäck med betydligt fler sittplatser i en typ av vågformation som ska associera till allt vatten som omger vackra Karlsborg.

Trädäcket kommer att ha trappsteg ned mot vattnet och sträcka sig längre bort mot den befintliga bryggan som går längs med kanalen ut mot Strömkanalen.

I skissen som finns överst på sidan får du en bra beskrivning av hur det kommer att se ut när det är färdigt. 

Inte färdigbyggd

Om du besöker platsen nu under sommaren upptäcker du att den inte är färdigbyggd ännu. Sittplatserna och träbyggnationen ut mot vattnet är inte på plats. Som en tillfällig lösning finns provisoriska staket och bänkar uppställda för att ge god säkerhet och även erbjuda möjlighet att slå sig ned intill kanalen och njuta av mat, fika och fin utsikt.   

Arbetet fortsätter till hösten

Arbetet fortsätter i slutet av augusti och beräknas vara klart under hösten 2020.