Hjälp till att minska smittspridningen

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Med anledning av Coronasituationen har kommunhuset stängt för besök. Behöver du komma i kontakt med någon tjänsteperson i kommunhuset rekommenderas du att mejla eller ringa. Information om hur du enklast kommer i kontakt med oss hittar du på vår kontaktsida och den når du via länk högst upp på sidan.


Kommunhusets ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-14.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Händer formade som ett hjärta

4 juni 2020

Vi ser nu att antal bekräftade fall av covid-19 ökar stadigt i vår del av regionen och därför är det viktigare än någonsin att vi alla hjälps åt för att minska spridningen av Coronaviruset. Nu gäller det att orka hålla i och hålla ut. Det är ett ansvar vi alla har gemensamt.

Vi hör i media om att spridningen håller på att mattas av, men det gäller inte i den här delen av landet. Här ser vi snarare att spridningen av Coronasmittan ökar. 

Inför sommaren och alla högtider som väntar är det extra viktigt att ta myndigheternas rekommendationer på allvar och verkligen göra allt vi kan för att minska spridningen.

Även om det är många som får lättare symptom finns det grupper i vårt samhälle som drabbas mycket hårt och det är dem vi behöver ta särskilt stora hänsyn till. 

Det här måste vi alla följa och tänka på extra mycket framöver:

  • Begränsa dina sociala kontakter och var återhållsam med att bjuda in till eller delta på större sammankomster.
  • Tänk på att de personer som är 70 år eller äldre samt de som ingår i en riskgrupp också ska undvika sociala kontakter. Om du själv inte tillhör någon av dessa grupper kan du gärna hjälpa till med matinköp och andra ärenden. Svenska Kyrkan ordnar också inköpsstöd till äldre.
  • Håll avstånd till varandra.
  • Undvik onödiga resor.
  • Stanna hemma om du är sjuk eller har minsta förkylningssymptom.
  • Tvätta händerna ofta och noggrant med tvål och vatten. Handsprit är ett alternativ om du inte har tillgång till tvål och vatten.

Håll dig uppdaterad

Se också till att hålla dig uppdaterad om läget. På vår webbsida om tillförlitlig information hittar du länkar vidare till myndigheternas webbinformation om Corona.