Kommunfullmäktige genomförs måndag den 29 juni- med restriktioner

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Med anledning av Coronasituationen har kommunhuset stängt för besök. Behöver du komma i kontakt med någon tjänsteperson i kommunhuset rekommenderas du att mejla eller ringa. Information om hur du enklast kommer i kontakt med oss hittar du på vår kontaktsida och den når du via länk högst upp på sidan.


Kommunhusets ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-14.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

22 juni 2020

Karlsborgs kommun har beslutat att genomföra måndagens kommunfullmäktige. Men ett antal restriktioner gäller för ledamöter och åhörare.

Spridningen av Coronaviruset påverkar vårt samhälle på en mängd olika sätt. Folkhälsomyndigheten och regeringen utfärdar rekommendationer, riktlinjer och beslut som påverkar oss och hur vi som invånare bör bete oss i den här situationen vi nu befinner oss i. Kommunen följer dessa rekommendationer och beslut i alla våra egna, lokala ställningstaganden och beslut i den här frågan. 

Sammanträdet genomförs med restriktioner

När det gäller kommunfullmäktiges sammanträde på måndag 29 juni kl. 18.30, har vi beslutat att genomföra det som planerat, men med ett antal restriktioner för ledamöter och eventuella åhörare:

  • Kom inte till fullmäktigesammanträdet om du känner symtom såsom förkylning, feber, hosta eller ont i halsen.
  • Vi hänvisar också till Folkhälsomyndighetens uppmaning att personer som är över 70 år ska undvika folksamlingar.
  • Håll avstånd både till andra åhörare och till ledamöter i kommunfullmäktige. 
  • Det är inte tillåtet att gå runt i kommunfullmäktigesalen utan endast att sätta sig på åhörarplats.
  • Hälsa inte i hand.
  • Försök att klara toalettbesök innan du går hemifrån så att så få som möjligt måste använda toaletterna utanför fullmäktigesalen.

Ledamöterna i kommunfullmäktige har underrättats om detta besked liksom vilka förhållningsregler som gäller för att närvara respektive att istället sätta in ersättare.

Kommunen följer kontinuerligt utvecklingen och om läget förändras kan vi komma att ställa in sammanträdet fram till måndag eftermiddag. 

Bakgrund till beslutet

Vi har utgått från Folkhälsomyndighetens verktyg för riskbedömning och analys för arrangörer av aktiviteter och evenemang. Analysen visar att det finns riskfaktorer men inte i den omfattning som kommunfullmäktiges ordförande anser motivera att kommunfullmäktige ställs in. I nuläget är därför beslutet att genomföra kommunfullmäktige som planerat.