Coronasituationen och besöksförbudet på Haganäsets äldreboende

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Med anledning av Coronasituationen har kommunhuset stängt för besök. Behöver du komma i kontakt med någon tjänsteperson i kommunhuset rekommenderas du att mejla eller ringa. Information om hur du enklast kommer i kontakt med oss hittar du på vår kontaktsida och den når du via länk högst upp på sidan.


Kommunhusets ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-14.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Drönarfoto över Haganäsets äldreboende

12 maj 2020

Coronapandemin har gjort att vardagen inte ser ut som den brukar. Besöksförbuden på landets äldreboenden har gjort att boende, anhöriga och personal ställs inför stora utmaningar och svåra situationer när det inte går att hålla kontakten som vanligt. Nu vädjar ledningen till anhöriga att respektera besöksförbudet och ha förståelse för de åtgärder som har varit nödvändiga att vidta.

Sedan den 13 mars 2020 är det besöksförbud på Haganäsets äldreboende. Den 30 mars beslutade regeringen om nationellt besöksförbud på samtliga äldreboenden i landet. Anledningen till besöksförbudet är att minska risken för smittspridning på landets äldreboenden och på så sätt skydda en av våra mest sårbara grupper. 

Stor påverkan på boende, anhöriga och personal

Besöksförbudet påverkar många, framför allt de boende och anhöriga. Det blir svårare att hålla kontakten och det är jobbigt att inte kunna hälsa på som vanligt. 

Det påverkar också personalen som jobbar på Haganäset. De ställs inför många svåra situationer då de måste stå upp för beslut som de inte själva har varit med att fatta. 

Vädjan till anhöriga

Socialnämndens ordförande Monica Staudinger tillsammans med socialchef Sandra Peters vädjar nu till anhöriga att respektera de beslut som är fattade kring besöksförbudet. 

– Vi ber anhöriga att inte försöka övertala personalen att göra undantag, säger Sandra. 

Trots det svåra läget är det ändå viktigt att orka hålla ut och följa myndigheternas rekommendationer. 

- Vi hoppas att alla har förståelse för situationen och de åtgärder som har varit nödvändiga att vidta, fortsätter Monica.

Vi har ett gemensamt ansvar för att minska konsekvenserna av Coronaspridningen och både Monica och Sandra betonar vikten av att vi tillsammans tar ansvar för att minska risken för smittspridning på vårt äldreboende. 

Underlätta kontakten framöver

Socialförvaltningen arbetar nu för att underlätta kontakten mellan boende och anhöriga genom att skapa möjligheter till digitala möten och riskfria besök utomhus. Mer information om det kommer längre fram.

Kontakta verksamheten

Anhöriga som har frågor och funderingar är alltid välkomna att kontakta den enhetschefen på avdelningen där den boende är.