Vi stänger kultur- och fritidsverksamheter

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Med anledning av Coronasituationen har kommunhuset stängt för besök. Behöver du komma i kontakt med någon tjänsteperson i kommunhuset rekommenderas du att mejla eller ringa. Information om hur du enklast kommer i kontakt med oss hittar du på vår kontaktsida och den når du via länk högst upp på sidan.


Kommunhusets ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-14.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kontakter

23 november 2020

Smittspridningen fortsätter att öka i samhället och regeringen har tillsammans med nationella myndigheter skärpt restriktionerna samt i ett flertal officiella uttalanden uppmanat människor att inte besöka offentliga platser såsom gym, köpcentrum och simhallar. Med anledning av det har kommunens kultur- och fritidsförvaltning beslutat att från och med 24 november stänga eller ställa om ett antal verksamheter för att minska risken för ytterligare spridning av Coronaviruset i vårt område.

- Det här är förstås inte ett läge vi hade önskat vara i, men nu måste vi alla göra vad vi kan för att hindra Coronavirusets framfart, säger kultur- och fritidschefen Thomas Blomgren. – Vi har haft mycket diskussioner om vad som är det bästa att göra i det här läget och vi tror och hoppas att vi med de här åtgärderna kan bidra till att vända utvecklingen, fortsätter han. 

Molidens sim- och idrottsanläggning stänger

Gällande Molidens sim- och idrottsanläggning stängs den för allmänheten. Om det finns särskilda individuella behov av rehabträning i bassäng finns alltid en möjlighet att få tillgång till simhallen, men det sker i så fall efter kontakt med simhallens personal. 

Skolans aktiviteter på Moliden påverkas inte.

Hyra lokaler inte möjligt

Molidens lokaler kommer heller inte att vara tillgängliga för uthyrning för allmänhet och föreningar. Detta gäller även Mölltorps gymnastiksal, Strandskolans gymnastiksal, biblioteket och Kulturtstugan. 

Fritidsgården Kabyssen stänger och ställer om

Förutom de förändringar som sker på Moliden kommer också Fritidsgården Kabyssen att stänga fritidsgårdsverksamheten från och med 24 november. – Även om vi stänger fritidsgården fortsätter vi att ta ansvar för våra ungdomar på många andra sätt, påpekar Thomas. - Bland annat håller personalen kontakt över digitala kanaler och vi har också gjort en utökning av det vi kallar för mobila fritidsledare som är ute på fältet och jobbar, säger han vidare. På så sätt finns goda förutsättningar att upptäcka problem och bygga bra kontakter med de ungdomar som rör sig i samhället. 

Gäller tillsvidare

Beslutet om de här förändringarna gäller tillsvidare, men förvaltningen såväl som övriga kommunledningen bevakar händelseutvecklingen och kan komma att fatta andra beslut utifrån vad som händer med smittspridningen. – Vi har ständig bevakning och är beredda att ställa om när så behövs, avslutar Thomas.