Arbetsmarknadsenheten genomförde Triathlon

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Med anledning av Coronasituationen har kommunhuset begränsade öppettider under en period:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Kommunhusets ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 8.00-16.00
Fredag: 8.00-14.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

29 september 2020

När Karlsborg Triathlon ställdes in pga av Covid-19 så föddes iden om att arrangera ett eget. Det slutade med en fantastisk dag som samtidigt markera startpunkten för AME: arbete kring nyckeln hälsa.

Trots att vädret var sämsta tänkbara var det bara stora leende på både deltagare funktionärer och publik. Sträckan var nedkortad och deltagande var helt frivilligt. Några valde att köra alla grenar medans några valde att köra en eller två. Alla, deltog och bidrog på något sätt och vi fick en fantastisk dag tillsammans.

Att hoppa i kallt (allt är relativt) vatten och simma är en upplevelse. Att cykla och springa i konstant regn likaså. Att få stöd och uppmuntran under tiden man kämpar är ovärderligt. Att få lite värmande mat och fika som avslutning sätter pricken över i.

Dagen tog dock inte slut där utan när vi kom hem Svartfjällsvägen så samlades alla för att ta fram ideer för hur vi tillsammns skulle kunna stötta varandra och bygga in olika saker i vår verksamhet som kan bidra till ökad hälsa.

 

Hälsa = äta, träna, sova, tänka och relationer

Ett par daga senare så samlades vi igen och pratade om hälsa och försökte klustra ideerna. Det slutade i 9 olika rubriker och ett antal arbetsgrupper som nu tar bollen vidare.