Scenen är din! – film och bilder från dagen

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

7 december 2021

Som en del i kommunens visionsarbete gick eventet ”Scenen är din!” av stapeln lördagen 23 oktober. Här kan du läsa om, se film och bilder från dagen.

Reportagefilm från dagen

Här kan du se filmen från evenemanget "Scenen är din!".

Om dagen:

Modiga, talangfulla och glädjespridande sångare, musiker och dansare fyllde scenen under eftermiddagen, vilken även innehöll provsmakning av mat, straffläggning samt utställning av så vitt skilda saker som konsthantverk och A-traktorer. 

Sång, dans och musik på scenen

Efter att skolchef Harald Lundqvist hade hälsat välkommen, berättat om programmet och även dragit några praktiska frågor lämnade han över till dagens konferencier Carina Fontenay som med engagemang, värme och glädje guidade publiken genom eftermiddagens program. Att visionsarbetets värdeord mångfald, glädje och mod stod i fokus var det inget att tvivla på. Förutom vacker sång, gitarrspel. härlig dragspelsmusik, trumsolo, pianospel och kreativ dans blev nog en och annan i publiken överraskad när Skaraborgs Burlesque Queens intog scenen och på ett lagom utmanande sätt visade upp sina färdigheter i konst- och dansarten burlesque.  

Mat, mingel och konst

Förutom allt spännande som hände på scenen fick besökarna även möjlighet att smaka på mat från olika delar av världen. Köerna ringlade till matserveringen som för dagen stod uppdukad med mat från Palestina, Syrien, Ryssland, Vietnam och Rumänien. En matjury fanns på plats och lämnade både kreativa och mycket uppskattande utlåtanden till varje deltagare.

Under tiden som besökarna avnjöt maten kunde de också njuta av Maud Ivehorns konst- och hantverksutställning. 

Bilar och fotboll på gårdsplanen

På gårdsplanen utanför gjuteriet fanns ett femtontal A-traktorer uppställda till besökarnas glädje. Det var många som var både nyfikna på och imponerade av bilarna och hur välputsade de var. Att ha A-traktor handlar om så mycket mer än ett intresse för bilar och motorer. Utvecklingen har också gått mot att fler och fler tjejer kör A-traktor och det visade sig också på plats i Forsvik. I utställningen ingick ett litet tävlingsinslag där en jury utsåg de fyra bästa bilarna. Vinsten bestod förstås av varsin påse Ahlgrens bilar. 

För den fotbollsintresserade gick det också att lägga straffsparkar och även här fanns det ett tävlingsmoment där bästa straffläggaren korades. 

Arrangörer

Som arrangörer stod Mats och Tina Björling tillsammans med kommunens skolchef Harald Lundqvist. Att det här blev en succé är ingen överdrift och det gick också att höra ett och annat önskemål om att ordna det här igen. Vem vet – kanske att vi även nästa år kan låta en höstvecka få gå i mångfaldens, glädjens och modets tecken!