Karlsborg klättrar i skolrankning

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kontakter

Logotyp för Lärarförbundets undersökning "Bästa skolkommun 2021"

17 november 2021

I årets undersökning ”Bästa skolkommun” har Karlsborgs kommun klättrat från plats 145 till plats 15 i Sverige. Undersökningen baseras på flera olika kriterier som exempelvis resurser till undervisning, utbildade lärare, lärartäthet och genomsnittligt meritvärde i årskurs 9.

Skolchef Harald Lundqvist menar att det finns mängder med olika anledningar till att Karlsborgs kommun faller väl ut i undersökningen. Det här är ett resultat av hårt arbetande personal, duktiga och lyhörda chefer som visar tilltro till sina duktiga medarbetare, ett gott samverkansklimat samt en engagerad och verksamhetsnära barn- och utbildningsnämnd, konstaterar Harald. 

Att personalens insatser har en avgörande betydelse för skolans verksamhet och kvalitet är självklart menar Harald och passar därför på att tacka för ett bra jobb: Vi gläds alla åt detta goda resultat och jag vill tacka alla medarbetare för ett väl utfört arbete. Alla har medverkat till denna framgång, betonar han.

Läs mer om undersökningen på Lärarförbundets webbplats