AME genomförde Triathlon för andra året i rad

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kontakter

10 september 2021

För andra året i rad genomförde arbetsmarknadsenheten AME Thriathlon. Syftet var att att konkret och handgripligt inspirera till förbättrad hälsa. Alla deltagare valde nivå och ansträningsgrad själv. Om man ville och kunde körde man alla tre grenarna som simning, cykling och löpning (alternativt gång). Det blev en fantasisk dag med många skratt och underbart väder!

Hälsa är en av arbetsmarknadsenhetens 6 olika jobbnycklar som används för att kartlägga, planera, sätta upp målbilder kring, arbeta med och sedan följa upp. Jobbnyckeln hälsa kan brytas ner i 5 betåndssdelare som alla i någon omfattning kan ta kontroll över. Dessa är äta, sova, träna, tänka och bygga meningsfulla relationer. De övriga nycklarna är motivation, kompetens, kontakter, mobilitet och kommunikation.

Triathlon kom till genom att en deltagare i AMEs verksamhet blivit besviken över att Karlsborg Triathlon hade blivit inställt pga pandemin och kom med förslaget - kan vi inte anordna ett eget Thriatlon. Så blev det och eftersom det nu genomförts två gånger har vi ju faktiskt startat en tradition. 

- Förra gången simmade vi från bakom Idas brygga till CSS rampen, cyklade till Forsvikskyrka och sprang därifrån till Forviks bruk. I år valde vi att hålla oss på lite grundare vatten i bottensjön, cykla runt norra skogen 2 varv och sedan springa utmed vattnet ända bort till aborrviken och tillbaka, berättar Josefine Lindroth, som hållt i hop projektet tillsammans med övriga på AME.

Det var friskt i vattnet men ändå betydligt varmare än förra året var kommentarerna från en av deltagarna. Vädret var till skillnad från förra året helt fantastiskt. 20 grader varmt, blå himmel och strålande sol!

Som en del i arbetet med att inspirera gästades arbetsmarknadsheten  några veckor tidigare av initiativtagaren till Karlsborg Triathlon MaxPålsson. Han berättade dels om sporten Triathlon och arrangemanget som sedan ett antal år genomförts i Karlsborg men också om sin syn på träning och hälsa, vad som driver honom att träna och arrangera tävlingar. 

Efter målgång blev det prisutdelning och applåder för alla stordåd. Efter det blev det avslutning med diplomutdelning till både tävlande och funktionärer i strålande sol vid kanalscenen. Som pricken över i kom Karlsborgs Falafel och serverade supergoda falafelrullar. 

Stort tack till alla som bidrog till en fantasisk dag. Nästa år utmanar vi alla kommunens anställda att vara med...