Karlsborg plockar skräp 18 september

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kontakter

13 september 2021

Var med och gör skillnad! Lördagen den 18 september är det Håll Sverige Rent dagen i hela Sverige. Karlsborg uppmanar både boende och besökare att inte gå förbi skräp. 10-13 finns det representanter från kommunen på plats för att ge tips, svara på frågor och höra vad du tycker är viktigt när det gäller hållbarhet över en kopp kaffe!

Skräpet finns överallt omkring oss - i natur, städer, sjöar och hav. Karlsborgs kommun vill precis som organisationen Håll Sverige Rent att vi ska bli fler som inte skräpar ner. Nedskräpningen kan bara minska om vi gör det tillsammans. Vill du vara med?

Lördagen 18 september arrangeras Håll Sverige Rent dagen över hela Sverige. Du som privatperson kan engagera dig och bidra på det sätt du tycker passar. Om du vill kan du gå in på Håll Sverige rents webbplats och anmäla dig till skräpplockardagen och beställa ett skräpplockarkit och ta del av information hur vi tillsammans kan minska nedskräpningen 

Håll Sverige Rent-dagen är en del av World Cleanup Day. Den 18 september går människor över hela världen ut och plockar skräp samtidigt. 

I karlsborg kommer vi uppmärksamma dagen genom att uppmana alla att delta, dela ut skräpplockarpåsar på olika platser i kommunen. Vi kommer att manifestera Karlsborgs uppmaning: Håll Karlsborg Rent - gå aldrig förbi skräp. Vi kommer ge tips om platser du kan besöka och om du vill ta med dig en skräppåse. Vi kommer också erbjuda möjligheten att slänga skräpet man har hittat, ta en kopp kaffe och diskutera HÅLLBARHET som är ett av sju värdeord i Karlsborgs vision 2035.


Plats: Du plockar var du vill men vi kommer dela ut påsar, tar emot skräp och föra dialog om hållbarhet vid Infocenter Karlsborg och i Mölltorp (vid ICA/stationen).

Tid: 10-13 bemmannar vi platserna men du plockar givetvis skräp när det passar dig


Håll Sverige Rent är en ideell organisation som grundades 1983 av Naturvårdsverket och Returpack. Organisatione arbetar brett mot skräpet - genom att samla kunskap, ta fram konkreta verktyg för kommuner, skolor och företag och genom att ge människor möjlighet att engagera sig mot skräpet. Vi vet att det tillsammans går att göra skillnad.

Anmäl dig på hållsverigerent.se, eller kom förbi och hämta en påse eller ge dig ut där du tycker att det passar och gör en insats för minskad nedskräpning!

Direktlänk till kampanjsida: www.hsr.se/18september

Skriv ut en affish och sätt upp!