Johan Almgren slutar som näringslivsutvecklare i Karlsborgs kommun

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Johan Almgren i entrén utanför kommunhusets reception

6 december 2023

Efter fem år som näringslivsutvecklare i Karlsborgs kommun väljer nu Johan Almgren att sluta och gå vidare till en tjänst som näringslivschef i Tibro kommun. Han kan se tillbaka på en mycket utvecklande och intressant tid i Karlsborg med många spännande uppdrag och givande utmaningar.

När Johan började i Karlsborgs kommun 2019 fanns fortfarande näringslivsbolaget Karlsborgs Utveckling AB (KUB) och det var dit han inledningsvis rekryterades. När det bolaget avvecklades gick tjänsten över till den kommunala organisationen. Johan menar att tiden som näringslivsutvecklare i Karlsborgs kommun har varit otroligt spännande och betonar att han verkligen har trivts med att arbeta i en lite mindre kommun som Karlsborg. Det har varit en tid där jag verkligen har fått vara involverad i en mängd olika frågor och just bredden i mitt uppdrag här i Karlsborg har varit det som varit allra mest spännande, säger han.

”Har utvecklat näringslivsutvecklaren”

Vid en tillbakablick över åren i Karlsborgs kommun och när Johan funderar över allt positivt han har fått uppleva lyfter han alla goda möten med olika människor och hur utvecklande det har varit. Jag nämnde i ett utskick till näringslivet tidigare att Karlsborgs kommun tillsammans med Karlsborgs näringsliv har ”utvecklat näringslivsutvecklaren” och det vill jag verkligen trycka på, menar Johan. Jag har skaffat mig kontakter för livet, fortsätter han.  

Att vara en bro

En viktig del i uppdraget som näringslivsutvecklare är att fungera som en bro mellan näringslivet och kommunen. Som exempel lyfter Johan vikten av att få kommunen och näringslivet att närma sig varandra i frågor som rör näringslivsutvecklingen. För att ha ett bra samarbete krävs det att vi har förståelse för varandras roller och förutsättningar. Kommunen gör sitt och näringslivet gör sitt men vi har också en plattform där vi gemensamt och tillsammans verkar för just utveckling av vårt lokala näringsliv. Det fungerar bra och är en otrolig styrka här i Karlsborg, framhåller Johan. 

Börja bygga nya nätverk

Det blir en del förändringar i bytet från Karlsborg till Tibro, bland annat när det gäller storlek på organisation. Även om Tibro inte är vansinnigt mycket större än Karlsborg så skiljer det sig ändå åt lite. Jag kommer att få leda ett eget team som alla har ett uppdrag att arbeta med näringslivsutveckling i Tibro, säger Johan. Han menar också att en av de största förändringarna rent personligen blir att börja bygga upp nya nätverk med både interna resurser inom Tibro kommun och även de externa kontakterna med näringslivet i Tibro. 

Kommer sakna kollegor och vänner

Även om Johan ser fram emot att börja sitt nya jobb i Tibro är det med lite sorg i hjärtat han lämnar Karlsborg. Det jag kommer sakna allra mest är mina kollegor i Karlsborgs kommun, mina vänner i näringslivet och Karlsborg som plats. Jag skulle vilja påstå att det är få platser i Sverige som är så fantastiskt vackra som Karlsborg är, säger han. 

Medskick till kommande näringslivsutvecklare

Inom kort drar Karlsborgs kommun i gång rekryteringen av Johans efterträdare och på frågan om han har något medskick till kommunens framtida näringslivsutvecklare svarar Johan så här: Oavsett vem det blir så vill jag skicka med rådet att inte underskatta tiden som krävs för att bygga nätverk och skapa förtroende. Det finns så mycket kraft inom näringslivet i Karlsborg och det är en kraft som är oerhört viktigt för hela samhällsutvecklingen i kommunen. Jag vill också skicka med rådet om att många frågor kan få sina svar över en kopp kaffe. Arbetet är ibland stressigt, krävande och utmanande men det finns många människor som vill vara med och hjälpa. Det är inte så långt till Tibro så om jag kan vara med och bidra när frågorna kan verka lite kluriga så finns jag tillgänglig.