Kultur- och fritidsnämnden

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kultur- och fritidsnämnden ansvarar för den kommunala kultur- och fritidsverksamheten samt stöder och samordnar övrig kultur- och fritidsverksamhet i kommunen.

 

Ledamöter

Kultur- och fritidsnämnden har 7 ordinarie ledamöter.

Det är kommunfullmäktige som väljer ledamöter till nämden.

 

Vad ansvarar nämnden för?

Kultur- och fritidsnämnden ansvarar för den kommunala kultur- och fritidsverksamheten samt stöder och samordnar övrig kultur- och fritidsverksamhet i kommunen.

Nämnden ska också verka för ett nära samarbete med kultur- och fritidsorganisationer, föreningar, studieförbund och enskilda aktörer.

Nämnden verkar för samarbete inom verksamhetsområdet med andra kommuner och regionala instanser (Västra Götalandsregionen, Skaraborgs kommunalförbund) samt ansvarar för att verksamheten bidrar till att skapa ett gott liv för kommuninvånarna och därmed en attraktiv kommun.

Kultur- och fritidsnämnden ska sträva efter att skapa en livsmiljö som ger alla kommuninvånare, oberoende av bostadsort, ålder, ursprung, sociala, psykiska eller fysiska förutsättningar, möjlighet till en rik och meningsfull tillvaro som de själva kan påverka. 

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden