Telefon
0505-17095

Mobiltelefon
0722467116

Telefontider
måndag-torsdag 7-16
fredag 7-13

E-post
secondhandkarlsborg@gmail.com

Besöksadress
Svartfjällsvägen 3

Öppettider
Butiken har öppet onsdagar 13-18 och lördagar 10-13

Inlämning av saker som du vill skänka sker via container på Återvinningscentralen (jämna veckor) eller "gröna skjulet" på baksidan av Svartfjällsvägen 3. Alternativt kan man lämna sakerna direkt till personalen på baksidan måndag-torsdag 9-16, fredag 9-13.

Vid helgdagar och semestertider kan avvikanda öppettider förekomma.

Hitta hit
Kvinna som håller upp en stickad tröja på en galge

HÅLLBART Second Hand i Karlsborg drivs av arbetsmarknadsenheten som ett arbetsmarknadsprojekt. Det betyder att allt överskott från försäljningen av skänkt varor går till att hjälpa personer i Karlsborg att få arbete och en egen försörjning. Ditt bidrag gör skillnad!

SEMESTERSTÄNGT I BUTIKEN v.29 & 30!

Butiken har öppet onsdagar 13.00-18:00 och lördagar 10.00-13.00*. Avvikande öppettider kan förekomma. Butiken ligger på Svartfjällsvägen 3, 546 33 Karlsborg. Länk till Google maps Vi hanterar INTE kontanter. Betalning sker endast via bankkort och swish.

Verksamheten bedrivs som ett arbetsmarknadsprojekt

Från 1 januari 2022 bedrivs verksamheten inom ramen för kommunens arbetsmarknadsenhet vars övergripande målsättning är att hjälpa arbetslösa i Karlsborg att ta sig till eller närmare ett arbete på den reguljära arbetsmarknaden. På all försäljning betalas moms. Merparten av omsättningen går förutom till hyror och omkostnader för drift till att finansiera anställningar av personer som har en svag ställning på arbetsmarknaden i syfte till att utvecklas, öka sin egenmakt och bli självförsörjande. Vi skänker vidare de hela och rena kläder som vi inte säljer.  

Vill du skänka saker?

Vill du skänka saker så kan du lämna dom direkt till någon i personalen 9-16 måndag till torsdag samt fredag 9-13. Knacka på dörren på baksidan om du behöver hjälp. Du kan också lämna saker i det gröna skjulet på baksidan av huset eller i containern på återvinningscentralen. Jämna veckor töms containern av HÅLLBART Second Hand och ojämna veckor töms den av Lions. Vänligen ställ inte saker utanför dörrar eller utanför container eller plåtskjul. Att ta saker som andra ställt i dessa utrymmen betraktas som stöld.

Hämtar vi saker?

Vi får många förfrågningar om att hämta saker. Vi är som regel alltid intresserade men beroende på dagsstatus för varulager, personella resurser och fordon så behöver vi ta ett beslut i varje enskilt fall efter ett samtal. Ibland saknar vi personal med körkort, ibland saknar vi personal som kan lyfta, ibland är våra bil eller kärra upptagen, ibland har vi bokat in andra skaer i det tidsförnster som i bland finns när någon flyttar eller avlider, ibland har vi redan flera varor av samma sort som man vill skänka och sist men inte minst ibland gör vi bedömningen att värdet på det man vill skänka är för lågt. 

Välkommen in till butiken för att fynda! 

Är du intresserad av att jobba som volontär så kan du anmäla intresse via volontär Karlsborg här.

Har du en fråga - kolla här?

Här nedan hittar du svaret på de flesta frågor som vi får tex om vi hämtar saker som man vill skänka eller om man kan få hjälp med transport av det man köpt eller var överskottet från verksamheten går? 

Vanliga frågor (PDF)

Våra sociala medier:

HÅLLBART Second Hand på Facebook

HÅLLBART Second Hand på Instagram

*avvikande öppetider kring, semester, helger och helgdagar kan förekomma