Karlsborgs flyktingmottagande

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kontakter

Karlsborg har blivit ett mångkulturellt samhälle där invånarantalet ökar. Vår kommun är i behov av fler invånare i arbetsför ålder och vi vill vara med och bidra till att de asylsökande trivs och vill bosätta sig i samhället vid besked om uppehållstillstånd.

Att befolkningsantalet ökar är något positivt för Karlsborgs kommun som under flera år minskat i antal enligt den årliga befolkningsstatistiken. Flyktingmottagandet, med människor från världens alla hörn, bidrar till ökade kulturella inslag och insikter i samhället vilket är utvecklande för vår bygd. Vi hoppas att vi invånare och anställda i kommunen tillsammans kan hjälpa till att bidra med gott bemötande, vänskap, hjälp i samhället, föreningsgemenskap, praktikplatser och anställningar.

I Karlsborgs kommun bor idag både nyanlända med uppehållstillstånd som hänvisats till kommunen utifrån en nationell fördelning och de som på egen hand har hittat bostad och bosatt sig i kommunen efter uppehållstillstånd.

Majoriteten av de asylsökande bor i Migrationsverkets externa boenden, det vill säga lägenheter som Migrationsverket hyr. Men ett antal har ordnat eget boende.