Kommunala badplatser

Telefon
0505-17000 (växel)

Telefontider
mån-fre: 7.30-16.30

E-post
kultur.fritid@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
mån-fre: 7.30-16.00

Hitta hit

Postadress
Karlsborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
546 82 Karlsborg

Badplats - Kyrksjön

Några av alla fina badplatser i Karlsborg har kommunen ett extra ansvar för. Här får du mer information om varje badplats - hur de ser ut, parkeringsmöjligheter, service, säkerhet och annat som du kan ha nytta av när du planerar din dag på stranden.

 • Badplats - Bottensjön - Karlsborgs camping

  Bottensjön - Karlsborgs Camping

  På Karlsborgs Camping finns en långsträckt sandstrand som sträcker sig från kanalområdet i öster till Parkvägen i väster. På mittendelen av stranden finns en lång badbrygga. Den långgrunda stranden lämpar sig väl för barnfamiljen.

 • Badplats - Kyrksjön

  Kyrksjön - Mölltorp

  Den här badplatsen har en sandstrand och en större gräsplan. På gräsplanen finns också ett antal träd som kan ge lite skön skugga mellan solstunderna. Badet har en lång och stor brygga med hopptorn. Hit kan du ta med dig hela familjen. Badplatsen är utrustad med en handikappramp.

 • Badplats - Viken - Skarven (Undenäs)

  Viken - Skarven (Undenäs)

  Här finns en långgrund och barnvänlig badplats utrustad med brygga. Del av stranden är gräsbevuxen och skuggas av höga träd. Badplatsen är skyltad från väg 202.

 • Badplats - Djäknesundet (norr om Karlsborg)

  Vättern - Djäknesundet (norr om Granvik)

  Här finns en mindre sandstrand med klippor på sidorna. Djäknesundet är ett mycket populärt badställe både för närboende och för mer långväga gäster. Fina sommardagar kan det därför vara väldigt trångt och svårt med parkeringsmöjligheter. Planera därför gärna in ett alternativ för din bad- och stranddag. Det vimlar av andra fina badställen runtom om i Karlsborg. Passa på att upptäcka någon ny!

 • Badplats - Vättern - Granvik

  Vättern - Granvik

  Granviksstranden består av en bred sandremsa cirka 150 meter norr om gästbryggan. Intill sandstranden finns också en större gräsyta. Norra delen av badet är långgrunt och lämpar sig alltså väl för barnfamiljer.

 • Badplats - Vättern - Hanken

  Vättern - Hanken (Karlsborg)

  I norra delen av centralorten - i änden av Hankens villaområde - ligger den här fina badplatsen med en bred strandremsa som övergår till gräs en bit upp från strandkanten. Ut i vattnet finns en badbrygga. Stranden är mycket lämplig för barnfamiljer.

 • Badplats - Vättern - Pingstkyrkan (Karlsborg)

  Vättern - Strandvägen (Karlsborg)

  Mitt i centrala Karlsborg hittar du den här badplatsen med en härlig sandstrand, bra gräsyta och en del skuggande träd. I anslutning till stranden finns hängmattor och boklådor för dig som vill ta en paus från sol och bad. Badplatsen är också utrustad med en handikappramp.

 • Badplats - Vätternsvallen (Brevik)

  Vättern - Vättersvallen (Brevik)

  I Breviksbukten bland alla långsträckta sandstränder hittar du badplatsen vid Breviks Camping. Större delen av platsen är sandstrand, men det finns också en del gräsytor. Stranden är populär för alla åldrar. Intill stranden finns flera träd som kan ge lite skugga när du vill ta en paus från solandet.

Vattenkvalitet

På några av badplatserna mäter vi också vattenkvaliteten.

Uppdaterade mätresultat och lista över vilka badplatser det gäller hittar du på deh här webbplatsen:

Havs- och vattenmyndighetens webbplats. 

Vill du låta ditt husdjur ta ett dopp, behöver du tänka på dessa föreskrifter.

Vattenloppor

I sjöar och vattendrag kan det under varma sommardagar finnas vattenloppor som kan orsaka så kallad badklåda. Det är inte farligt, men klådan kan vara besvärlig.

På de här sidorna kan du läsa mer om vattenloppor och badklåda och vad du kan göra för att lindra besvären: