Folkhälsa

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kontakter

Ett av de viktigaste värdena i livet är upplevelsen av att må bra. Att ha ett nätverk av familj och vänner, goda utbildningsmöjligheter, en meningsfull sysselsättning, en rik fritid, en känsla av delaktighet och inflytande över sin livssituation stimulerar och ger förutsättningar för en god hälsa.

 • Papper i olika färger, formade som händer

  Vad är folkhälsa?

  Folkhälsa är ett mått på en befolknings samlade hälsotillstånd, både vad det gäller nivå och fördelning av de samlade individernas hälsa. En god folkhälsa handlar alltså inte bara om att hälsan bör vara så bra som möjligt, den bör också vara så jämnt fördelad som möjligt.

 • Olika människor

  Folkhälsa och social hållbarhet

  Kommunfullmäktige har beslutat att Karlsborg ska vara en socialt hållbar kommun. Utvecklingen av hälsan i befolkningen är central för en hållbar samhällsutveckling och för människors välbefinnande.

 • Tårtdiagram

  Folkhälsa i siffror

  Här hittar du aktuell folkhälsostatistik och även tidigare rapporter samt statistiklänkar.

 • Logotyp - Full koll

  Full koll - om tonåringar och alkohol

  Även om det är allt färre tonåringar som dricker alkohol är det en hel del tonåringar som tänker att fest och alkohol hör ihop. Under exempelvis valborg och skolavslutning dricker många tonåringar för första gången. Om din tonåring dricker alkohol ökar risken för att råka illa ut.

 • Pratbubbla med texten LUPP 2022

  LUPP - Lokal uppföljning av ungdomspolitiken

  Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågors genomförde år 2022 en LUPP-undersökning i Karlsborgs kommuns högstadieskola. LUPP står för lokal uppföljning av ungdomspolitiken. Här kan du ta del av det sammanfattande resultatet samt läsa hela rapporten i pdf-format.

 • Pappa springer med sitt barn som håller på att lära sig cykla

  Forskningsprojekt om aktiva transporter i Skaraborg

  Karlsborgs kommun deltar under 2023 i ett forskningsprojekt mellan Västra Götalandsregionen och Högskolan i Skövde finansierat av Formas. Kommunens invånare bjuds därför in att delta i en enkätstudie. Syftet med projektet är att förenkla möjligheterna till aktiva transporter i Skaraborg.