Familjecentralen

Telefon
0505-172 90

E-post
familjecentralen@karlsborg.se

Besöksadress
Björkstigen 2

Öppettider
Öppen förskola Karlsborg
Tisdagar kl. 13:00-16:00
Torsdagar kl. 9:30-12:00

Babycafé Karlsborg
Onsdagar kl. 10:00-12:30

Besök gärna vår sida Familjecentralen Karlsborg på Facebook.

Postadress
546 30 Karlsborg

Kontakter

Familjecentralen

Familjecentralen är en mötesplats för blivande föräldrar, föräldrar och barn. Verksamheten utformas utifrån besökarnas behov. Här finns stora ytor att leka på, färg att måla med, leksaker, sångsamling och sagostund.

Familjecentralen håller stängt från 24 november

Med anledning av att smittspridningen ökar i Karlsborg och i vårt område har barn- och utbildningsförvaltningen beslutat att Familjecentralen ska hålla stängt från och med tisdag 24 november.

Om det finns särskilda individuella behov av stöd och hjälp ombeds man ta kontakt med Familjecentralen för ytterligare dialog.

Beslutet om de här förändringarna gäller tillsvidare, men förvaltningen såväl som övriga kommunledningen bevakar händelseutvecklingen och kan komma att fatta andra beslut utifrån vad som händer med smittspridningen.

Följ oss på Facebook

Följ gärna Familjecentralen på Facebook för att hålla dig uppdaterad om läget: facebook.com/familjecentralen-karlsborg


Om familjecentralen

På familjecentralen har vi samlat det mesta som blivande föräldrar, föräldrar och barn behöver. Här kan man få stöd kring föräldraskapet, barnen och familjen samt möta andra föräldrar och barn. Hos oss arbetar flera olika yrkeskategorier såsom barnmorskor, specialistsjuksköterskor, förskollärare, socionom och personal från tandvården tillsammans för dig och ditt barns bästa.

Verksamheten är frivillig, öppen för alla familjer och fika erbjuds till självkostnadspris. Vi anpassar oss efter era behov och det går bra att fråga oss om det mesta!
Nedan kan du ta del av broschyrer på olika språk:

 • Barn i bilbarnstol

  NTF - Barn i bil

  NTF Skaraborg kommer till Familjecentralen 14 oktober och informerar och svarar på frågor om hur ditt barn åker bil på bästa sätt varje resa.

 • Bäbis får massage

  Spädbarnsmassage

  Välkommen på spädbarnsmassage på Familjecentralen!

 • Logotyp ABC - Alla barn i centrum

  ABC - Alla barn i centrum

  Välkommen till ABC:s gruppträffar som startar under september! ABC är en kurs som vänder sig till alla vårdnadshavare och andra viktiga närstående till barn 3–12 år.

 • Råd och stödsamtal

  Ibland kan man behöva någon utifrån som kan lyssna, vägleda och ge råd- och stöd. Det kan handla om exempelvis vägledning i föräldrarollen, att man mår dåligt eller på annat sätt känner att man har kört fast.