Familjecentralen

Telefon
0505-172 90

E-post
familjecentralen@karlsborg.se

Besöksadress
Björkstigen 2

Öppettider
Öppen förskola Karlsborg
Tisdagar kl. 13:00-16:00
Torsdagar kl. 9:30-12:00

Babycafé Karlsborg
Onsdagar kl. 10:00-12:30

Besök gärna vår sida Familjecentralen Karlsborg på Facebook.

Postadress
546 30 Karlsborg

Kontakter

Familjecentralen

Familjecentralen är en mötesplats för blivande föräldrar, föräldrar och barn. Verksamheten utformas utifrån besökarnas behov. Här finns stora ytor att leka på, färg att måla med, leksaker, sångsamling och sagostund.

Verksamhet på Familjecentralen under Covid-19

 

Digitala tematräffar för dig med barn mellan 0- 6 år!

Digital tematräff den 21/4 kl.10-11 "Livet som småbarnsförälder under pandemin" är inställd. Detta p.g.a. få anmälningar till föregående träffar. Läs mer här

Vi finns till för er och allt som rör föräldraskapet.

I första hand samtalar vi via digitala medier, men är även öppna för andra alternativ. Känns livet knöligt tveka inte att ta kontakt, inga frågor är för små eller stora. Vi har möjlighet att slussa er vidare om det skulle behövas.

 

Anmälan till spädbarnsmassage digitalt

Nu vet vi att det funkar, andra har provat! Välkommen att anmäla dig till spädbarnsmassage för barn 0-1år och deras föräldrar. Vi använder Microsoft Teams som kommunikationsplattform, du ansluter enkelt via din webbläsare. 

18 mars kl.10-11 

25 mars kl.10-11 

8 april kl.10-11 

15 april kl.10-11 

22 april kl.10-11

Vi går i genom massagestrykningar, teman mm.

Material/massageolja hämtar du på Familjecentralen. Kostnad för kurs, material och massageolja är 100 kr (swish). Länken till Teams och tid när ni kan hämta ert material får ni vid anmälan. 

Anmälan och funderingar

Kontakta Anna Fritzson, instruktör i spädbarnsmassage på Familjecentralen tfn: 173 03 eller mejla anna.fritzson@karlsborg.se.


Följ oss på Facebook

Följ gärna Familjecentralen på Facebook för att hålla dig uppdaterad om läget: facebook.com/familjecentralen-karlsborg


Om familjecentralen

På familjecentralen har vi samlat det mesta som blivande föräldrar, föräldrar och barn behöver. Här kan man få stöd kring föräldraskapet, barnen och familjen samt möta andra föräldrar och barn. Hos oss arbetar flera olika yrkeskategorier såsom barnmorskor, specialistsjuksköterskor, förskollärare, socionom och personal från tandvården tillsammans för dig och ditt barns bästa.

Verksamheten är frivillig, öppen för alla familjer och fika erbjuds till självkostnadspris. Vi anpassar oss efter era behov och det går bra att fråga oss om det mesta!
Nedan kan du ta del av broschyrer på olika språk:

 • Helikopter militär

  Ska du eller din partner iväg på internationell insats?

  Familjecentralen bjuder i samarbete med Försvarsmakten i Karlsborg och Invidzonen in till ett digitalt möte, torsdag 22 april kl. 17.30 – 18.30 på Teams.

 • Digitala tematräffar

  Digitala tematräffar för dig med barn i åldern 0-6 år

  Vi behöver ”hålla i och hålla ut” ett tag till och vi fortsätter tills vidare att mötas i digital form. Från och med den 7/4 kommer Familjecentralen på onsdagar kl.10-11 att hålla digitala träffar med olika teman. Viktiga vuxna till barn i åldern 0-6 år är välkomna (med eller utan barn närvarande):

 • Träklossar med A B C

  ABC - Alla barn i centrum

  Välkommen till ABC:s digitala gruppträffar som startar under februari! ABC är en kurs som vänder sig till alla vårdnadshavare och andra viktiga närstående till barn 3–12 år.

 • Bäbis får massage

  Spädbarnsmassage

  Välkommen på spädbarnsmassage på Familjecentralen!

 • Råd och stödsamtal

  Ibland kan man behöva någon utifrån som kan lyssna, vägleda och ge råd- och stöd. Det kan handla om exempelvis vägledning i föräldrarollen, att man mår dåligt eller på annat sätt känner att man har kört fast.