Familjecentralen

Telefon
0505-172 90

E-post
familjecentralen@karlsborg.se

Besöksadress
Björkstigen 2

Öppettider
Öppen förskola Karlsborg
Tisdagar kl. 13:00-16:00
Torsdagar kl. 9:30-12:00

Babycafé Karlsborg
Onsdagar kl. 10:00-12:30

Besök gärna vår sida Familjecentralen Karlsborg på Facebook.

Postadress
546 30 Karlsborg

Kontakter

Familjecentralen

Familjecentralen är en mötesplats för blivande föräldrar, föräldrar och barn. Verksamheten utformas utifrån besökarnas behov. Här finns stora ytor att leka på, färg att måla med, leksaker, sångsamling och sagostund.

Verksamhet på Familjecentralen under Covid-19

 

Babycafé onsdagar kl.10-11 digitalt via Teams.

Digitalt babycafé riktar sig till barn 0–1 år och deras vuxna. Vi sjunger, samtalar och fikar tillsammans. Anmälan senast kl.9 den onsdagen ni önskar gå: familjecentralen@karlsborg.se

Vi finns till för er och allt som rör föräldraskapet.

I första hand samtalar vi via digitala medier, men är även öppna för andra alternativ. Känns livet knöligt tveka inte att ta kontakt, inga frågor är för små eller stora. Vi har möjlighet att slussa er vidare om det skulle behövas.

Följ oss på Facebook

Följ gärna Familjecentralen på Facebook för att hålla dig uppdaterad om läget: facebook.com/familjecentralen-karlsborg


Om familjecentralen

På familjecentralen har vi samlat det mesta som blivande föräldrar, föräldrar och barn behöver. Här kan man få stöd kring föräldraskapet, barnen och familjen samt möta andra föräldrar och barn. Hos oss arbetar flera olika yrkeskategorier såsom barnmorskor, specialistsjuksköterskor, förskollärare, socionom och personal från tandvården tillsammans för dig och ditt barns bästa.

Verksamheten är frivillig, öppen för alla familjer och fika erbjuds till självkostnadspris. Vi anpassar oss efter era behov och det går bra att fråga oss om det mesta!
Nedan kan du ta del av broschyrer på olika språk:

 • Pappa med två barn

  Digitalt babycafé

  Familjecentralen hälsar er varmt välkomna till digitalt babycafé onsdagar kl. 10-11. Likt vårat ”vanliga” babycafé riktar sig digitalt babycafé till barn i åldern 0-1 år och deras vuxna. Vi får möjlighet att mötas, sjunga och fika tillsammans.

 • Träklossar med A B C

  ABC - Alla barn i centrum

  Välkommen till ABC:s digitala gruppträffar som startar under februari! ABC är en kurs som vänder sig till alla vårdnadshavare och andra viktiga närstående till barn 3–12 år.

 • Bäbis får massage

  Spädbarnsmassage

  Välkommen på spädbarnsmassage på Familjecentralen!

 • Råd och stödsamtal

  Ibland kan man behöva någon utifrån som kan lyssna, vägleda och ge råd- och stöd. Det kan handla om exempelvis vägledning i föräldrarollen, att man mår dåligt eller på annat sätt känner att man har kört fast.