Om näringslivet och arbetsmarknaden i Karlsborg

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Skärmdump från film

Ungefär hälften av arbetstillfällena finns inom offentlig verksamhet. Bortsett från den försvarsmaktens framträdande roll är Karlsborg med några undantag en småföretagarkommun. Flertalet företag har under 10 anställda och bedriver verksamhet inom tillverknings- och tjänstesektorn.

De största arbetsgivarna är Karlsborgs kommun och Försvarsmakten med Livregementets husarer (K3) som utbildar en luftburen bataljon, en underrättelsebataljon och ansvarar för flygningar med UAV, obemannade luftfarkoster. Vid K3 finns också Fallskärmsjägarskolan och Försvarsmaktens överlevnadsskola, därutöver Örebro/Värmlandsgruppen som utbildar en del av Hemvärnet.

Karlsborg har ett mycket vackert läge invid Göta Kanal och Vätterns strand. Besöksnäringen har en framträdande roll i näringslivet där ovan nämnda destinationer ingår och kompletteras av bland annat Tiveden, Karlsborgs fästning och Forsviks bruk. 

En stor del av kommunens landyta är riksintressant för sin natur och kulturbygd. Naturen och vattnet utgör en av Karlsborgs resursbaser.