Fritidsgård

Telefon
0505-17039

Besöksadress
Kungsgatan 16

Postadress
546 22 Karlsborg

Kontakter

Ungdomar på fritidsgård Kabyssen

Kabyssen ger möjlighet till en meningsfull fritid och ett stöd i tonårslivet. Fritidsgården är öppen för er mellan årskurs 4 till och med det är ni fyller 18 år som ett naturligt samlingsställe på kvällen. Välkomna!

Vår fritidsgård är en öppen verksamhet, det vill säga att man kan komma och gå som man vill, med undantag för våra föränmälda aktivitetskvällar med begränsade antal deltagare. 

Ungdomarna kommer hit och hänger, kikar på tv och film, spelar spel och lyssnar på musik tillsammans m.m. 

Vi brukar också ha lite olika aktiviteter som t.ex. bak-, film-, spel- och matkvällar m.m.  Under hösten kommer vi försöka hitta på massor av olika roliga och lärorika aktiviteter. Kom gärna med egna förslag och idéer.  

På lovdagar hittar vi på olika aktiviteter tillsammans med våra ungdomar. Ibland åker vi på olika resor, som t.ex. bad- och shoppingresor, åker och bowlar eller hittar på något annat som ungdomarna vill göra. Vi försöker att ungdomarna själva ska vara delaktiga i allt vi arrangerar på Kabyssen. 

Det händer också att vi åker på andra resor under någon helg, som t.ex. Lisebergsresa, en tripp till Boda Borg eller något annat skoj. som exempel anordnar vi på Valborgsmässoafton någon rolig aktivitet/ resa som ett led i vårt förebyggande arbete mot alkohol och tobak.  

Vi samarbetar även tillsammans med Tibro och Hjo i Ungdomsgruppen och tillsammans med dem anordnar vi bl.a. olika resor och arrangemang under lov och ibland även under någon helg. Tillsammans med dem jobbar vi också med vårt antirök-och snuskort. Läs mer under fliken ungdomsgruppen eller antirök- och snuskort till vänster i menyn.  

Vi har även ett Gårdsråd, som består av ungdomar i åk 7-9, som hjälper oss när vi anordnar olika aktivitetskvällar eller arrangemang och kommer med idéer på vad vi kan hitta på. De är representanter för ungdomarna som för fram deras tankar och idéer till oss och andra vuxna som är nyfikna på hur och vad dagens ungdomar tänker och tycker.  

Fritidsgården är naturligtvis drog- och rökfri. Ser vi någon påverkad ungdom tar vi föräldrakontakt.   

Hos oss visar man respekt för sig själv, för andra och för egendom, därför gäller denna regel: Det du har sönder får du ersätta!