Fritidsgård

Telefon
0505-17039

Besöksadress
Kungsgatan 16

Postadress
546 22 Karlsborg

Kontakter

Fritidsgården är öppen för er mellan årskurs 4 till och med det år ni fyller 20 år som ett naturligt samlingsställe på kvällen. Vi finns här för er. Välkomna!

Kabyssen vill stå för en meningsfull fritid och ett stöd i tonårslivet.

Vår fritidsgård är en öppen verksamhet. Med det menar vi att ni kan komma och gå som ni vill under våra öppettider, med undantag för våra föränmälda  aktivitetskvällar med begränsade antal deltagare. 

All vår verksamhet är totalt tobaks- alkohol- och drogfri och vi tar kontakt med vårdnadshavare vid behov. 

Vad kan man göra på Kabyssen?
Ni kan t.ex. hänga med varandra eller med oss fritidsledare, kolla på tv och film, spela data- och brädspel och lyssna på musik. Varför inte utmana oss på något spel eller frågesport? Berg är riktigt ruggig på Sing star, dataspel och biljard. Hur bra är du?

Vi är alltid på jakt efter roliga aktiviteter, så har ni en tanke eller en idé som ni vill göra så kom hit och berätta så lyssnar vi. Fritidsgården finns ju till för er ungdomar och vi vill gärna att ni kommer med egna förslag och idéer som vi kan fixa tillsammans. 

På lovdagar hittar vi på olika aktiviteter och har andra öppettider än vanligt. Ibland åker vi på olika resor, som t.ex. bad- och shoppingresor, har spel- och matkvällar, löser olika utmaningar eller så gör vi det kanske just du har hittat på. Vårt mål är att ni själva ska vara delaktiga i allt vi arrangerar på Kabyssen. 

Det händer också att vi åker på andra resor under någon helg, som t.ex. Lisebergsresa, en tripp till Boda Borg eller något annat skoj. Som exempel anordnar vi på Valborgsmässoafton någon rolig aktivitet/ resa som ett led i vårt förebyggande arbete mot alkohol och tobak med hjälp av våra mobila fritidsledare.  

Vad är vad på Kabyssen?
Mobila fritidsledare är vettiga vuxna som vandrar på byn och finns där för er både i och utanför fritidsgårdens lokaler. Vi jobbar uppsökande och relationsbyggande och målet är att stötta er ungdomar och att tillsammans med er skapa en meningsfull fritids för Karlsborgs unga.

Ungdomsgruppen kallar vi det samarbete vi har tillsammans med Tibro och Hjo, där vi under loven fixar olika arrangemang som resor, turneringar och utmaningar tillsammans med dem.

På Kabyssen har vi även ett Gårdsråd, som består av ett gäng ungdomar från åk 7-9, som hjälper oss när vi anordnar olika aktivitetskvällar eller arrangemang och kommer med idéer på vad vi kan hitta på. Gårdsrådet får man tycka till, komma med förslag till hur Kabyssen ska vara och vilka aktiviteter vi ska satsa på. Man får även hjälpa till med tankar och idéer till oss och andra vuxna som är nyfikna på hur och vad dagens ungdomar tänker och tycker.