Motionsspår

Telefon
0505-17000 (växel)

Telefontider
mån-fre: 7.30-16.30

E-post
kultur.fritid@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
mån-fre: 7.30-16.00

Hitta hit

Postadress
Karlsborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
546 82 Karlsborg

Två personer löptränar i skogen

Motion med guldkant. Tätortsnära och runt omkring i Karlsborgs kommun finns gott om spår, slingor och leder för löpning och promenader. Var du än befinner dig är det alltid nära till stigar och vägar i vacker natur intill någon strandkant.

Motionsspår

Norra Skogen: I Norra skogens friluftsområde utmed Bottensjön finns flera alternativ för aktivitet i skön natur och 4 motionsspår med elljus som spåras vintertid. Spåren går på skogsstig. 

Fästningsområdet: Runt fästningsområdet via Vanäs udde finns ett 4,9 km spår. Ute på vackra Vanäs udde är ett spår på 1 km. Spåret går på skogsstig. 

Moliden/Heden: Runt fästningsområdet via Vanäs Här finns ett 2,3 km elljusspår i lättsprungen  öppen terräng. Bitvis med härlig utsikt över Vättern. Varierat underlag. 

Mölltorp: Utmed 49:an finns två motionsspår på 1 respektive 2 km. Kilometerspåret är dessutom markerat för intervall 10 x 100 m. Spåren går på skogsstig. 

Forsvik: Vid Forsviks IF:s idrottsplats, Engvallen, finns ett motionsspår på 2,2 km. Spåret går på skogsstig. 

Undenäs: I Undenäs finner du ett 2,3 km långt elljusspår samt en 450 meters intervallbana. Söker du en längre löprunda kan du välja Undenäsleden som är 16 km lång. Spåren går på skogsstig, med undantag av Undenäsleden som har varierat underlag, skogsväg och stigar.