Näringsliv

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kontakter

Karlsborgs kommuns näringslivsenhet skall strategiskt och målinriktat arbeta för att utveckla kommunens näringsliv

Näringslivsenheten skall medverka för ett bra investeringsklimat och underlätta etablering av nya företag.

Näringslivsenheten skall främja det befintliga lokala näringslivets konkurrenskraft och undanröja hinder för dess utvecklin.

Näringslivsenheten skall bistå med samordning av näringslivsfrågor och kommunikation.

Ni hittar oss på Storgatan 11, mitt emot kommunhuset i centrala Karlsborg. Våra ordinarie öppetider är 8-16, måndag till fredag.

Nyheter

 • Budget- och skuldrådgivning på Karlsborgs bibliotek

  20 maj 2024

  Med start 22 maj och därefter varje onsdag, kl. 14.00-16,00 (OBS! 5 juni 14.00-15.00), kommer kommunens budget- och skuldrådgivare att finnas på Karlsborgs bibliotek för att informera om verksamheten.

 • Södra kanalområdet - Cafélokalen

  Wetternglass öppnar på södra kanalområdet

  20 maj 2024

  Nu står det klart att Wetternglass öppnar glasscafé i en av de lediga lokalerna på södra kanalområdet. Med den här pusselbiten på plats kan Karlsborgs kommun med glädje konstatera att det kommer att sjuda av liv och rörelse på både södra och norra kanalområdet den här sommaren.

 • After Work

  After Work för Näringslivet 23 maj

  13 maj 2024

  Nu kör vi igen och det är dags för en gemensam After Work för Näringslivet! Detta är en återkommande AW och ett bra tillfälle för alla att nätverka. Passa gärna på om du är ny företagare, det kommer vara representanter med från våra olika företagsföreningar som du kanske vill vara med i.

Alla nyheter Näringsliv & Arbete
 • Starta eget

  Nyföretagarcentrum erbjuder kostnadsfri rådgivning till dig som går i tankarna att starta eget. Vi kan diskutera och ge dig synpunkter på din affärsidé, affärsplan och budget.

 • Mark och lokaler

  Är du i behov av byggklar mark eller söker du lediga lokaler till din verksamhet? I vårt mark- och lokalregister hittar du det som finns tillgängligt just nu. I registret kan du som fastighetsägare kostnadsfritt marknadsföra lediga lokaler i Karlsborg

 • Headset ligger på ett skrivbord

  Stöd, bidrag och rådgivning

  Näringslivsenheten finns som en rådgivande resurs, ett bollplank för att hjälpa dig hitta rätt bland statliga bidrag och stöd, nyföretagarlån, bankfinansiering, EU-pengar, riskkapital mm.

 • Dator onlineinformation

  Näringslivsregister

  Här hittar du näringslivsregistret för Karlsborg. Här kan du söka och hitta information om aktiva företag och organisationer inom vår kommun.

 • Ikon - varningstriangel med utropstecken

  Nationell varningslista

  Varningslistan varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Att ett namn saknas på listan är dock ingen garanti för att verksamheten är seriös. Var alltid vaksam! Varningslistan distribueras av Bisnis Analys. Bolagen i listan är framtagna av Svensk Handel.

 • Kvinna håller i pusselbitar av papper

  Rekrytering och personalförsörjning

  Är du i behov av personal? Här får du råd och verktyg som kan vara en hjälp på vägen.

 • Tillstånd, regler och tillsyn

  För dig som är näringsidkare i Karlsborg krävs det ibland tillstånd för att du ska få bedriva verksamhet. Här har vi samlat information om de vanligast förekommande reglerna och tillstånden som rör dig.

 • Upphandlingar

  Upphandlingar för Karlsborgs kommun sköts oftast i samverkan med andra kommuner för att få större volym och därmed bättre förhandlingsläge. Det är Skövde kommuns upphandlingsenhet som sköter arbetet kring den samverkan.

 • Etableringsguide

  Här hittar du vår webbanpassade etableringsguide med information om ledig industrimark, priser för tomter och VA-anslutningar samt kontaktuppgifter till dem du behöver kontakta när du vill etablera dig i Karlsborg.

 • Skärmdump från film

  Om näringslivet och arbetsmarknaden i Karlsborg

  Ungefär hälften av arbetstillfällena finns inom offentlig verksamhet. Bortsett från den försvarsmaktens framträdande roll är Karlsborg med några undantag en småföretagarkommun. Flertalet företag har under 10 anställda och bedriver verksamhet inom tillverknings- och tjänstesektorn.

 • Alla nyheter inom Näringsliv och arbete

  Här hittar du fler nyheter inom området Näringsliv och arbete.

 • Tidningar i en hög

  Näringslivsnyheter

  Här hittar du de senaste nyhetsbreven och annat matnyttigt från näringslivsenheten i Karlsborgs kommun.

 • Karlsborgs Guldgala1

  Guldgalan

  I samarbete med Karlsborgsföretagen, Karlsborgs Handel, LRF och Karlsborgs kommun samlas vi för att hylla årets hjältar! Vi ska hylla personer, organisationer, föreningar och företag som med själ och hjärta gör det lilla extra och på så sätt bidrar till att göra Karlsborg och Skaraborg till en spännande plats att besöka, leva och verka i. Det här är vår guldgala.

 • Karlsborgs Guldgala

  Årets karlsborgare

  Vem vill du ska bli årets Karlsborgare? Vem tänker du på i Karlsborgs kommun som gjort något beundransvärt under året? Kanske en eldsjäl som brinner lite extra för något, en hjälte eller en idol?