Cykling utan ålder i Karlsborg

Telefon
0505-17000 (växel)

Telefontider
mån-fre: 7.30-16.30

E-post
kultur.fritid@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
mån-fre: 7.30-16.00

Hitta hit

Postadress
Karlsborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
546 82 Karlsborg

Två äldre personer sitter i en rikshaw

Vill du vara med på ett äventyr, sprida glädje och förgylla tillvaron för dina medmänniskor? Då är Cykling utan ålder den perfekta aktiviteten för dig! Som cyklande volontär – eller pilot som det kallas - tar du ut kommunens äldre invånare och personer med funktionsnedsättning på turer i våra specialtillverkade, eldrivna cyklar – så kallade rickshaws.

Under cykelturerna får både du och passagerarna frisk luft, massor av intryck och nya upplevelser. Kanske det blir en sväng längs med vattnet för att njuta av utsikten och den friska sjöluften? Eller varför inte utforska något av de nya områdena som har vuxit upp i vår fina kommun? Det kan ju också vara läge att besöka barndomskvarteren och återuppliva gamla minnen. Vart ni vill åka kommer ni överens om tillsammans.

Vem kan bli pilot?

Nästan vem som helst kan bli pilot. Du behöver varken ha särskilt starka ben eller jättebra kondition eftersom cyklarna är eldrivna. Men det finns en del viktiga krav som du behöver uppfylla; bland annat att du ska vara över 18 år, ha koll på trafikreglerna och förstås vara intresserad av att lära känna nya människor. 

Registrera dig som pilot

Om du vill bli pilot ska du registrera dig på den här sidan: book2go.bike/signup

I samband med att du registrerar dig och blir godkänd som pilot får du också en utbildning på själva cykeln och även annat som är bra att veta och kunna. 

Vill du vara passagerare?

Logga in eller registrera dig som passagerare på följande sida: book2go.bike/login

Om cyklarna

De två cyklarna som vi har i Karlsborg är placerade på Haganäsets äldreboende. Cyklarna är eldrivna, trehjuliga och specialanpassade för ändamålet. 

Kontakt och information

Om du har frågor och/eller vill veta mer om ”Cykling utan ålder” är du varmt välkommen att ta kontakt med Kultur- och fritidsförvaltningen: kultur.fritid@karlsborg.se

Du hittar också mer information på den här sidan: Cykling utan ålder - Cykling utan ålder (cyklingutanalder.se)

Huvudman

I Karlsborg drivs Cykling utan ålder av Karlsborgs kommun i samarbete med föreningen Cykling utan ålder.