Seniorcoach

Telefon
0505-17000 (växel)

Telefontider
mån-fre: 7.30-16.30

E-post
kultur.fritid@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
mån-fre: 7.30-16.00

Hitta hit

Postadress
Karlsborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
546 82 Karlsborg

Kontakter

Seniorcoachens arbetsuppgifter syftar till att ge seniorer en meningsfull vardag, möjlighet att behålla sin självständighet längre, erbjuda social samvaro, bidra till en aktiv livsstil och minska fysisk och psykisk ohälsa. Arbetet innebär ofta att samarbeta med andra professioner inom kommunen, Närhälsan, Folkhälsostrateg, föreningar och olika organisationer för att tillsammans skapa ett Karlsborg där man har ett gott liv som senior.

Seniorcoachen arbetar med:

Att motverka digitalt utanförskap

Digitalt stöd erbjuds på Karlborgs bibliotek vissa tider. Det finns möjlighet att ställa digitala frågor och få hjälp med mobiler, surfplattor och datorer. Bibliotek - Karlsborgs Kommun

På de tre Träffpunkterna och Solviken erbjuds det mobilkurser.

Senior Sport School

Syftet med Senior Sport School är att skapa förutsättningar för ett hälsosamt åldrande i Karlsborg, att inspirera till en aktiv och meningsfull fritid samt visa på möjligheterna till en aktiv roll inom idrotten hela livet. De som var med i våras fortsätter på egen hand att träffas för gemensamma aktiviteter. 

Senior Sport School - Karlsborgs Kommun

Att motverka ofrivillig ensamhet

Ett pilotprojekt har genomförts där det har erbjudits att prova på att träffas digitalt. 

Seniorenkät

Det genomfördes en seniorenkät våren 2022 där syftet var att undersöka vilka behov det finns av social gemenskap och aktiv fritid samt användningen av digitala verktyg bland Karlsborgs seniorer. Det arbetas med resultatet i den referensgrupp som står bakom enkäten.