Seniorcoach

Telefon
0505-17000 (växel)

Telefontider
mån-fre: 7.30-16.30

E-post
kultur.fritid@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
mån-fre: 7.30-16.00

Hitta hit

Postadress
Karlsborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
546 82 Karlsborg

Kontakter

Seniorcoachens arbetsuppgifter syftar till att ge seniorer en meningsfull vardag, möjlighet att behålla sin självständighet längre, erbjuda social samvaro, bidra till en aktiv livsstil och minska fysisk och psykisk ohälsa. Arbetet innebär ofta att samarbeta med andra professioner inom kommunen, Närhälsan, Folkhälsostrateg, föreningar och olika organisationer för att tillsammans skapa ett Karlsborg där man har ett gott liv som senior.

 

Seniorcoachen arbetar med:

Senior Sport School

Syftet med Senior Sport School är att skapa förutsättningar för ett hälsosamt åldrande i Karlsborg, att inspirera till en aktiv och meningsfull fritid samt visa på möjligheterna till en aktiv roll inom idrotten hela livet. De som var med i våras fortsätter på egen hand att träffas för gemensamma aktiviteter. 

Senior Sport School

 

Seniorbladet

Seniorbladet är en kvartalsvis sammanställning av aktiviteter som föreningar, organisationer och andra aktörer skickar in för publicering i bladet. 

Seniorbladet

 

Uppsökande verksamhet

Under våren 2024 kommer alla som är 66 år eller äldre få hem ett utskick från kommunen. Utskicket innehåller vår nya seniorguide som är en sammanställning av den service och de stödmöjligheter som finns för dig som senior i Karlsborgs kommun. Utöver information om stöd och service så finns det även information om andra aktiviteter och tjänster som finns i kommunen. Tanken är att seniorguiden ska förenkla för dig att komma i kontakt med rätt instans om eller när du behöver det. Vill du ha ett exemplar av seniorguiden och inte har fått det hemskickat så finns det att hämta i receptionen på kommunhuset. 

Seniorguiden

 

Att motverka digitalt utanförskap

Digitalt stöd erbjuds på Karlborgs bibliotek vissa tider. Det finns möjlighet att ställa digitala frågor och få hjälp med mobiler, surfplattor och datorer. Biblioteket

På de tre Träffpunkterna och Solviken erbjuds det mobilkurser.

 

Seniorenkät

Det genomfördes en seniorenkät våren 2022 där syftet var att undersöka vilka behov det finns av social gemenskap och aktiv fritid samt användningen av digitala verktyg bland Karlsborgs seniorer. Det arbetas med resultatet i den referensgrupp som står bakom enkäten.