Vinnarna på Guldgalan 2024

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

10 september 2024

Nu är Guldgalan 2024 avslutad och vilken fest det blev! Härlig stämning och trevlig atmosfär! Här presenteras nu samtliga vinnare av 2023 års priskategorier, Årets Företag, Årets butik, Årets Nyföretagare, Årets tillgänglighetspris, Årets besöksnäringsföretag och Årets Karlsborgare! Stort Grattis allesammans!

 

Motivering för samtliga vinnare 

 

Årets Företag 2023 – DUPP AB

Utdelat av Karlsborgsföretagen - Ordförande Ulf Engquist och Björn Johansson

Årets pris går till ett fantastiskt lokalt företag som drivs med passion för kreativitet och innovation. Deras arbete har satt Karlsborg på kartan, och syns inte bara i Sverige utan även internationellt. Med ett engagerat team har de lyckats skapa magi på skärmen som har fångat publikens uppmärksamhet världen över.

Deras framgång är ett bevis på vad man kan åstadkomma med hårt arbete, samarbete och en stark vision. De är en inspiration för oss alla som strävar efter att nå våra drömmar. Dom sätter en hög standard och visar att en lokal satsning kan ge en global framgång.

Vi ser fram emot att följa deras resa och fortsätta se deras fantastiska verk lysa upp på våra skärmar i framtiden.

 

Årets Tillgänglighetspris 2023 – Granvik Event AB

Utdelat av Rådet för funktionshinderfrågor - Ordförande Stig Larsson och Leif Hellgren

Företaget är ett föredöme i hur en verksamhet kan skapa en inkluderande och tillgänglig miljö för alla sina gäster. Genom att noggrant beakta de behov som personer med funktionsnedsättningar kan ha, har de säkerställt att deras verksamhet är välkomnande och tillgänglig för alla.

Verksamheten visar också att tillgänglighet inte bara handlar om den fysiska miljön.
På deras hemsida finns tydlig och detaljerad information om deras tillgänglighetsanpassningar, vilket ger besökare med särskilda behov möjlighet att planera sitt besök i förväg. Dessutom arrangerar dom regelbundet aktiviteter specifikt anpassade för personer med funktionsnedsättningar, vilket visar på ett genuint engagemang för att alla ska kunna ta del av roliga och sociala upplevelser.

För deras exemplariska arbete med att skapa en inkluderande och tillgänglig miljö för alla besökare, och deras dedikerade insatser för att erbjuda aktiviteter som är öppna för alla, förtjänar detta företag att bli årets vinnare av tillgänglighetspriset.

 

Årets butik 2023 – Ica Nära Undenäs

Utdelat av SLA - Anders Brauer

Årets butik 2023 i Karlsborgs kommun är utan tvekan hjärtat i byn. Här möts vi av ett team av glada och engagerade medarbetare som alltid går den extra milen för sina kunder. Butiken har lyckats kombinera välfyllda hyllor med en känsla av närhet och gemenskap. Det är en plats där man inte bara handlar, utan där man också kan ta en paus från vardagen och umgås med andra. Butiken är ett bevis på att en liten butik kan göra en stor skillnad för hela bygden. Vill avsluta med att citera en nöjd kund
”Helt enkelt bara bäst!”

 

Årets Nyföretagare 2023 – Almqvist Bygg AB

Utdelat av Nyföretagarcentrum - Ronny Olsson

Årets Nyföretagare, har genom en hög entreprenörsanda byggt upp ett företag som på relativt kort tidsaspekt vuxit fram till ett livskraftigt företag.

Han har ett långsiktigt planerande lagt en framtidsvision för sitt företag, och därmed en stark målinriktning för att nå dit han vill med sitt företag.

Med en stor portion vänlighet och empati för andra människor, såväl sina kunder som kollegor, leder han sitt företagande med en god hand och har en stark ekonomisk utveckling. 

 

Årets Besöksnäringsföretag 2023 – Hotell & Bistro Rödesund

Utdelat av Visit Karlsborg - VD Jarl Karlsson och Ordförande Visit Karlsborg Torbjörn Colling

2023 års besöksnäringsföretag har skapat ett tydligt avtryck i Karlsborg.

I folkmun säger vi tiden före och tiden efter då verksamheten kom till byn, ett nytt vardagsrum har skapats. Verksamheten har återtagit reseanledningen till Karlsborg avseende boende och måltidsupplevelser i Guldklass.

Med ett stort hjärta till platsen och sina kunder verkar man aktivt för samverkan, helhetstänk, kvalité, värdskap och på så sätt bidrar de till att destinationen Guldplats Karlsborg stärks.

Som en given “Året runt”-verksamhet har de skapat boende, restaurang och en pub mitt i byn, en destination man vill vara på.  Tack vare den plats de har tagit i samhället visar de tydligt att de är med och förlänger säsongen.

Som idéstarka entreprenörer som är med och förnyar med en stor kreativitet vill vi härmed dela ut Årets besöksnäringsverksamhet till Hotell och Bistro Rödesund.
Årets besöksnäringsverksamhet 2023 går till Hotell och Bistro Rödesund”

 

Årets Karlsborgare 2023 - Anna Fritzson

Utdelat av Torbjörn Colling Kommunstyrelsens Ordförande Karlsborg

För sitt exceptionella arbete som samordnare på familjecentralen och ledare för den öppna förskolan. Hon skapar en trygg och välkomnande miljö för barn och föräldrar, och hennes engagemang och pedagogiska kompetens överträffar förväntningarna. Med ett smittande leende och stor hängivenhet sprider hon glädje och kunskap, samtidigt som hon alltid finns där för att ge råd och stöd, även i svåra situationer. Hennes förmåga att se och bemöta både barn och vuxna gör henne till en ovärderlig tillgång för samhället.