Haganäset - Parkvägen 29

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Eget boende med trygghet och gemenskap för 65+.

På Haganäset erbjuds ett flertal olika boendeformer anpassat för människor med olika önskemål och behov.

Förutom boenden med särskild vård och omsorg går det även att hyra enrumslägenheter med pentry och badrum.

Den typen av boende är inte biståndsbedömt. Det innebär att du kan ansöka om sådant boende utan att vara i behov av särskild vård eller omsorg. Det enda kravet är att du är 65 år eller äldre.

Läget: Naturskönt boende nära vattnet

Haganäset ligger vackert i norra delen av Karlsborg, på udden vid Skackasundet, där Göta kanal passerar. Haganäset byggdes 1979 och genomgick en totalrenovering och tillbyggnad åren 2004-2006.

Den vackra och lummiga naturen runt omkring är lättillgänglig för alla och utmed sjökanten går en asfalterad promenadväg med rast- och badplatser.

Behöver du ta dig in till Karlsborg eller vidare mot Tibro och Skövde finns en busshållplats precis intill med flera avgångar per dag.

Planlösningen: Ljust och fräscht med sjöutsikt

Lägenheterna är ljusa och fräscha och flera av dem har sjöutsikt. Varje lägenhet består av ett rum, ett litet pentry anpassat för enklare matlagning med kylskåp samt ett stort och rymligt badrum. De är förstås anpassade med god framkomlighet för rullstol och rullator. Intill lägenheterna finns också gemensamma utrymmen för social samvaro och olika aktiviteter.

I anslutning till de gemensamma utrymmena finns också uteplatser.

Lägenheterna finns i de här storlekarna:
  • 40 kvm
  • 30,5 kvm
  • 30 kvm
  • 28,6 kvm
  • 27 kvm

Boendet: Trygghet, service och gemenskap

När du bor på Haganäset behöver du aldrig känna dig ensam. Till lägenheterna finns rymliga ytor för gemenskap och samvaro. Där finns möjligheter att ordna gymnastik, spela spel, se på tv eller bara sitta och prata. Närheten till grannar och den gemenskap som blir så självklar i boendet på Haganäset skapar förstås en äkta känsla av trygghet.

Ibland är det ändå skönt att få vara för sig själv och det finns det alla möjligheter till. Det väljer du själv. I nära anslutning till lägenheterna finns också ett serviceutbud med bibliotek, frisör och fotvård. I Haganäsets matsal serveras dagens lunch. I Haganäsets samlingssal kan du spela bingo eller njuta av sångunderhållning.

Intresseanmälan

Om du är intresserad av en lägenhet på Haganäset ska du fylla i blanketten ”Intresseanmälan till lägenhet på Parkvägen 29”. Det enda kravet är att du är 65 år eller äldre.

Ta kontakt med kommunens växel, 0505-170 00, så skickar vi den till dig.