Adressändring och folkbokföring

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Välkommen som ny invånare i Karlsborg! Undrar du varför du ska behöva folkbokföra dig på en annan adress än den du tidigare har bott på? Då ska vi berätta om fördelarna.

Den viktigaste anledningen är att du enligt lag ska vara folkbokförd där du bor. Du ska ha fyllt 18 år, vara nyinflyttad till Karlsborgs kommun och tänker bo här i sex månader eller mer. Det är de juridiska skälen. Men det finns fler anledningar som gör att det är viktigt att folkbokföra sig där man bor:

  • Posten kommer till rätt adress. Om du folkbokför dig i Karlsborg kommer din post till rätt adress och dessutom ändras din adress automatiskt hos många organisationer och myndigheter.
  • Rätt till bostadsbidrag. Läs mer om det hos Försäkringskassan.
  • Egen försäkring. När du har en egen bostad är det viktigt med en egen försäkring. För att få teckna en egen hemförsäkring måste du vara folkbokförd i Karlsborg.
  • Barnomsorg. Har du barn kan du få hjälp av kommunen med barnomsorg men bara om du är folkbokförd i Karlsborg.

Dessutom får du rösta i Karlsborg i nästa allmänna val och vara med att påverka Karlsborgs framtid.

Så här gör du

Du anmäler flyttningen till Skatteverket. Vill du dessutom ha eftersändning av din post gör du det enklast genom att anmäla din flytt till Svensk adressändring genom att ringa
020-97 98 99 eller via webben.