Karlsborg årets raketkommun i ”Bäst att leva 2024”

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Vy över Karlsborgsviken med Stenbryggeområdet i förgrunden

27 juni 2024

I kommunrankningen ”Bäst att leva 2024” blev Karlsborg årets raket och klättrar från plats 208 till 110. Undersökningen och rankningen görs av nyhetsmagasinet Fokus tillsammans med analysföretaget Infostat utifrån ett boendeperspektiv där skola, jobb och trygghet och fritid är några av delområdena som vägs in.

Torbjörn Colling (M) som är kommunstyrelsen ordförande i Karlsborg kan inte annat än vara nöjd med det här resultatet. Det är så klart glädjande att Karlsborg avancerar så kraftigt i en undersökning om var det är bäst att leva, säger han.

Han lyfter också fram Karlsborg som en av landets tryggaste kommuner där det nu sker stora investeringar inom både skola och fritid. Karlsborg läge är också något som han menar är en framgångsfaktor i sådana här mätningar. Vi har både mycket vatten och fin natur i kommunen som gör det tilltalande att bosätta sig i Karlsborg. Det visar sig också genom att besöksnäringen är stor, fortsätter han.

En annan viktig förutsättning som Torbjörn gärna framhåller är arbetsmarknaden och näringslivet. Vi har ett livskraftigt näringsliv i kommunen och vi ser också en ökning av Försvarsmaktens verksamhet som är en av kommunens största arbetsgivare på den lokala arbetsmarknaden, avslutar han.

Som en extra bonus har Karlsborg även fått en bra placering i rakningen "Årets superkommun” som görs av tidningen Dagens Samhälle. I kategorin småstads- och landsbygdskommuner placerade sig kommunen på en nionde plats av 134 kommuner.

Kontakt och information

Torbjörn Colling, kommunstyrelsens ordförande

  • 0505 171 59
  • +46 761 100894
  • torbjorn.colling@karlsborg.se

Relaterad information:

Alla kommuners resultat på fokus.se:Bäst att leva - Fokus

Information om undersökningen: Bäst att leva – så gjorde vi - Fokus