Årsredovisningen på ett enklare sätt

Telefon
0505-170 00

Telefontider
Växelns öppettider kan avvika i samband med storhelger och sommarens semesterperiod. Information om det hittar du på vår sida kontaktsida som du når via länk högst upp på sidan.

Växelns ordinarie öppettider:
måndag-fredag: 7.30-16.00
lunchstängt 12.00-13.00

E-post
kommun@karlsborg.se

Besöksadress
Storgatan 16
Karlsborg

Öppettider
Kommunhusets öppettider:
Måndag-fredag: 8.00-12.00

Hitta hit

Postadress
546 82 Karlsborg

Kortversionen av årsredovisningen ligger på ett bord

12 juni 2024

I slutet av maj blev kommunens årsredovisning för 2023 antagen i kommunfullmäktige och i samband med det presenterades också en kortversion av det något mer omfattande dokumentet. Kortversionen av årsredovisningen skickas ut till alla hushåll i Karlsborg under vecka 23.

Årsredovisningen i sin helhet är lite drygt hundra sidor och innehåller en mängd information med analyser på kort och lång sikt, kommunens ekonomi och redovisningar från de kommunala verksamheterna. I den nedkortade versionen som nu skickas ut till hushållen i Karlsborg finns ett axplock som ger en sammanfattande bild. För den som vill veta mer finns också en QR-kod med länk vidare till kommunens hemsida med årsredovisningar och andra ekonomiska dokument. 

Att göra årsredovisningen tillgänglig för fler går helt i linje med ambitionen att öka möjligheten till delaktighet och insyn i den kommunala verksamheten. Torbjörn Colling (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlsborg, menar att det är viktigt att alla kommuninvånare både får kunskap om vilka politiska beslut som tas, vad de leder till och hur deras skattepengar används. Hela årsredovisningen ger en bra bild av året som gått, men den är också väldigt omfattande och det kan vara mycket att ta till sig. Därför ser jag ett stort värde i att vi gör en kortversion som på ett snabbt och enkelt sätt sammanfattar årets verksamhet, säger Torbjörn. Vi har också valt att göra ett utskick till alla hushåll för att så många som möjligt ska få tillgång till den, fortsätter han.  

Utöver utskicket till alla hushåll finns kortversionen även att hämta i kommunhuset, på Infocenter och på biblioteken. 


Mer information

Årsredovisning 2023 - hela.pdf

Årsredovisning 2023 - kortversion.pdf

Samlad sida med årsredovisningar från tidigare år